BIST 9.460
DOLAR 32,58
EURO 34,82
ALTIN 2.503,10
HABER /  DÜNYA

İran'dan Ankara'ya şok suçlama!

Tümğyle devletin kontrolünde olan İran basını önceki gün ve dün art arda Türkiye'nin tavrıyla ilgili yorumlar yayınladı.

Abone ol

Tümüyle devletin kontrolünde olan İran basını önceki gün ve dün art arda Türkiye'nin Suriye tavrı ile ilgili 'gayriresmi' yorumlar yayınladı.

İran'ın yarı resmi Fars Haber Ajansı, İran Devlet Televizyonu Press TV tarafından da yayınlanan bir yorumda, Türkiye'yi Suriye'deki olaylar konusunda ikili oynamakla suçladı. Press TV, ayrıca Suriye yetkililerinin bu ülkedeki olayların ardında Türkiye olduğu yolundaki iddialara yer verdi.

Fars Haber Ajansı'nın Hadi Muhammedi imzasıyla yayınladığı yorumda, Ankara'nın bir yandan Beşşar Esad yönetimini destekliyormuş gibi görünürken, diğer yandan da Suriye'de ayaklanan "silahlı çetelere" kucak açtığını iddia etti.

ABD'nin, Türkiye'nin isyancıları yardım etmek ve yönlendirmek için Suriye sınırına yakın noktalarında operasyon üsleri kurduğunu iddia eden ajans, Washington'un Şam karşıtı planını uygulamak için ayrıca Türkiye'ye talimat verdiğini ileri sürdü.

İran Devlet Televizyonu Press TV ise, Suriye'deki olayların ardında doğrudan Türkiye'nin bulunduğu yolundaki iddialara yer verdi.

İddiasını Şam'daki "güvenilir haber kaynaklarına" dayandıran Press TV, Suriye'deki olayların beklenmedik bir şekilde gelişmesinin ardında Başbakan Tayyip Erdoğan ile başka güçlerin olduğunu iddia etti.

Press TV, Cisr El Şuhur kasabasında ele geçirilen isyancılara ait silahların Hatay'dan sokulduğunu da öne sürdü.