BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.434,97
HABER /  GÜNCEL

İran'dan ABD'ye IŞİD uyarısı

IŞİD'e karşı oluşturulan koalisyona tepki gösteren İran, Suriye olmadan örgütün ortadan kaldırılmasının mümkün olmadığını söyledi.

Abone ol

ABD ve müttefikleri Irak Şam İslam Devleti’yle (IŞİD) mücadelede ‘Irak’a uygun askeri yardım’ yapılmasında uzlaşırken İran, Suriye olmadan IŞİD’in ortadan kaldırılmasının mümkün olmadığını açıkladı.

İRAN KOALİSYONDAN ÖNCE BAŞLADI MÜCADELEYE

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, kendilerinin IŞİD’le mücadeleye çoktan başladığını da ima ederek İran’ın kendi üzerine düşen sorumluluklarını ‘uluslararası bir koalisyonu‘ beklemeden yerine getirdiğini de belirtti.  

Abdullahiyan’e göre, bölgedeki terörizm ve IŞİD’le mücadele etmenin en iyi yolu uzun süredir terörizmle mücadele eden Irak ve Suriye hükümetleri’ne yardım etmek ve onları
güçlendirmek.

IRAK'A YARDIM YAPILACAK

IŞİD’e karşı koalisyon kuran ülkelerin Paris’teki zirvesinde bugün varılan uzlaşmaya göre Irak’a ‘uygun askeri yardım’ yapılacak.  

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İran’ın Suriye’yle yakın ilişkiler içinde olduğu gerekçesiyle Paris’te düzenlenen zirveye katılmasına karşı olduklarını açıklamıştı.