BIST 9.122
DOLAR 32,35
EURO 35,00
ALTIN 2.325,03
HABER /  DÜNYA

İran'daki olaylarla ilgili flaş açıklama

İran'da 2 haftadır devam eden gösterilerle ilgili Devrim Muhafızları'ndan bir son dakika açıklaması geldi. Gösterilerin bastırıldığı açıklandı.

Abone ol

İran Devrim Muhafızları, İran'da gerçekleşen gösterilerin ardından bu sabah yaptığı açıklamada, "İran halkı ve güvenlik güçleri yabancı düşmanlar tarafından yaratılan karışıklığa karşı galip gelmiştir" ifadesini kullandı.

İran Devrim Muhafızları'ndan yapılan açıklamada, İran halkı ve güvenlik güçleri yabancı güçler tarafından desteklenen olayları sona erdirmiştir' ifadesi yer aldı. 

Reuters haber ajansının yer verdiği açıklamada yaşanan olaylardan dolayı ABD, İngiltere, İsrail ve Suudi Arabistan suçlandı.

İRAN MECLİSİ GÖRÜŞÜYOR

Öte yandan, İran’da 28 Aralık’ta başlayan ve birden fazla kente yayılan protesto gösterileri İran Parlamentosu’nda görüşülüyor. 

İran'daki olaylar 28 Aralık’ta Meşhed'de bir grup göstericinin ülkedeki hayat pahalılığı, işsizlik, yolsuzluk gibi sorunları protesto etmesiyle başlamıştı.

İran İslami Şura Meclisi Başkanlık Heyeti Sözcüsü Behruz Nemati, dün gazetecilere yaptığı açıklamada, ülkede meydana gelen son olayların bugün parlamento tarafından incelenmeye alınacağını söylemişti.

ABD'den AB'ye İran tepkisi: Hayal kırıklığına uğradık