BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,54
HABER /  DÜNYA

İranda gece hayatı

İran'ın gece hayatının kalbi evler! Sıkı sıkıya kapalı perdelerin ardında içkiler su gibi akıyor

Abone ol

'Tanrım, zincirlerimi kırmak istiyorum!'
Tahran'ın kuzeyindeki modern bir evin kapısından içeri giriyoruz. Kadın erkek 20 kadar genç, ellerinde içki kadehleriyle müziğin ritmine kapılmış dans ediyor. Fonda Queen grubunun İran asıllı Rock efsanesi Freddie Mercury bağırıyor: "I want to break free!-Zincirlerinıi kırmak istiyorum!"

İranlılar bastırılmış hayatlarını, her perşembe akşamı bir ev partisinde özgür bırakıyor. İçkiler içiliyor, güzel yemekler yeniyor sohbet muhabbet derken eğlencenin ve sosyalliğin doruğuna çıkılıJyor, kurtlar dökülüyor, sistem dengeleniyor herkes nefes alıyor... Herkes çok eğleniyor. Kadınların hepsi bakımlı, saçları boyalı, tabii ki başları açık ve dekolte kıyafetler giymişler. Ev sahibi 37 yaşındaki A.N, bilgisayar mühendisi. Karısı L. ile partiyi organize etmişler "Ayda birkaç defa arkadaşlarımıza böyle partiler düzenliyoruz. Stresimizi bir biçimde atmamız lazım. Ya parti yaparız ya hızlı araba kullanırız ya da snowboard yapmaya dağa kaçarız" diyor. Gece biterken Gloria Gaynor vurucu mesajı veriyor. "I will Survive" (Hayatta Kalacağım) ile herkes son bir kez daha hareketleniyor... Parti bitiminde, "Trafikte polis sizi alkollü çevirirse ne olur?" diye soruyorum "Onun da ilacı var, birkaç tane Humeyni (Iran para birimi Tümenlerin üzerinde Humeyni'nin resmi var) sayarsın eline iş biter" cevabını alıyorum.

Ev partilerinde neler oluyor?
* Ev yapımı Ermeni votkaları içiliyor.

* İçki satıcıları, telefonla sipariş alıyor ve eve teslim ediyor. Tanımadıkları kişilere sipariş götürmüyorlar.

* Bol bol İngilizce hit parçalar çalıyor. Slow parçalar çalmıyorlar, nedeni içlerinde tutamadıkları enerjiyi slow şarkılarla dizginlememek.

* Çin yemeği favori.

* Gecenin ilerleyen saatlerinde 30 dolara alınan Absoulute'lar buzluktan çıkartılıyor.

* Komşular birbirlerinin partisine saygı duyuyor ve kolluyor.

* Dikkat çekmemek için otomobiller partinin olduğu evin önüne değil bir iki sokak öteye park ediliyor.

* Kafalar tam güzelleşecekken herkes bir anda kendine geliyor.. Dekolteler kapatılıyor ve Tahran'ın sokaklarına dağılınıyor.