BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.246,06
HABER /  DÜNYA

İranda bir yolcu uçağı düştü 66 kişi hayatını kaybetti

İRAN'dan bir son dakika haberi geldi. İran'ın başkenti Tahran'dan Yasuj'a uçan bir yolcu uçağı İsfahan'da düştü. Uçakta bulunan 66 kişi hayatını kaybetti.

Abone ol

İran'da Tahran'dan Yasuj'a uçan bir yolcu uçağının radardan çıktığı bildirildi. Uçağın İsfehan yakınlarına düştüğü açıklandı. Uçakta bulunan 66 kişinin öldüğü bildirildi.

İran medyasına göre bir yolcu uçağı radardan kayboldu. İran Acil Durum Merkezi uçakta 66 kişi olduğunu açıkladı. Tahran'dan Yasuj'a giden uçağın Aseman Airlines şirketine ait olduğu bildirildi. Tasnim haber ajansı uçağın İsfehan yakınlarında Samirom bölgesinde düştüğünü aktarıyor.

Arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Uçağın Padena dağının yakınlarına düştüğü ve arama kurtarma çalışmaları için helikopterlerin havalandığı gelen bilgiler arasında. Düşen uçağın 20 yıllık olduğu ifade ediliyor.

İran Acil Durum Merkezi Sözcüsü uçağın dağlık bir alana düştüğünü bu yüzden ambulansların ulaşamadığını ancak bölgede helikopterlerin çalıştığını açıkladı.

Mehr habaer ajansı da sis nedniyle helikopterin alana ulaşamadığını ve bölgeye karadan ekip gönderilmeye çalışılacağını duyurdu.

İran medyası düşen yolcu uçağının modelinin 'ATR-72' olduğunu da açıkladı.

 66 YOLCU VE MÜRETTEBATTAN KURTULAN YOK

Aseman Havayolları yetkilisi Muhammed Tabatay uçaktaki 66 kişiden kurtulan olmadığı yönünde bilgilendirildiklerini söyledi.