BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

İran otomobili kapış kapış

İran yapımı ‘Saba 1.1-H' marka otomobillere talep patlaması yaşanıyor.

Abone ol

İran'da üretilen ‘Saba 1.1-H' marka otomobiller Batman'da 16-17 bin YTL arasında alıcı buluyor. Tahran ve Tebriz'de üretilen otomobiller Türkiye’de ilgi görünce, son 6 ayda yüzlerce otomobil, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde satıldı.

İran'da üretilen ‘Saba 1.1-H' marka otomobiller ilgi görünce, son aylarda bunları getiren TIR'lar Doğubeyazıt-Gürbulak sınır kapısında kuyruk oluşturdu. İran'daki otomobilleri Türkiye distribütörlüğünü üstlenen İstanbul, Ankara, Adana ve Gaziantep'teki bayiler talepleri karşılamakta güçlük çekmeye başladı.

‘Saba' marka otomobillerin motor aksamının Hindistan menşeili olduğu, diğer parçaların Tahran ve Tebriz’de imal edildiği belirtildi.

Türkiye'de 16- 17 bin YTL arasında alıcı bulan otomobillere ilgi giderek arttı. Son aylarda yüzlerce araç Türkiye’ye getirilirken, otomobil meraklıların fiyatı ucuz olan otomobillere ilgi duyduğu belirtildi.

Oto satıcıları, İran'daki otomobillerin piyasaya girmesiyle satışlarında duraklama yaşandığına dikkat çekti. Yakıtta da İran otomobillerinin tasarruflu olduğunu belirten bazı satıcıları, “İran'da üretilen otomobil fiyatlarının cazipliği ve yakıtta tasarruflu oluşu sürücülerin ilgisini çekiyor.

Son aylarda herkes İran'daki otomobilleri soruyor. Türkiye'deki distrübütörler, İran'dan gelen otomobilleri hemen satışa çıkarıyor ve teşhir mağazalarından kısa sürede alıcı buluyor. İran-Saba marka otomobillerine ilgi var. Yakında Güneydoğu'nun her ilinde bu otomobillerine rastlamak mümkün olacak. Orta gelirlinin beğendiği otomobil Saba oldu.''