BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.507,70
HABER /  DÜNYA

İran ordusu PJAK kampına bayrağı dikti

İran ordusu terör örgütü PKK'nın İran kolu PJAK'ın kampına bayrağı dikti.

Abone ol

İran, terör örgütü PKK'nın ülkedeki uzantısı PJAK'ın terk ettiği ve Devrim Muhafızları askerlerinin ağır silahlarla birlikte konuşlandığı üssün görüntülerini yayınladı.

Devlet televizyonundan yayımlanan görüntülere, İran-Irak sınırın tam sıfır noktasındaki Casusan adlı üssün, PJAK güçlerince tamamen boşaltıldığı ve İran askerlerinin aralarlarında tankların da bulunduğu ağır silahları bu noktaya yerleştirdiği duyuruldu.

Kamptaki PJAK flamalarını indiren askerler, büyük İran bayraklarını astı. Yüksek dağın üzerine kurulmuş ve bölgeye kuş bakışı konumundaki üste, birçok tünel bulunuyor.

ANA KAMP

PJAK'ın geri çekilmesi için Tahran yönetiminin tanıdığı süre dolmadan örgütün Pazar gecesi söz konusu bölgeyi terk etmek zorunda kaldığı belirtildi. Kampın, örgütün İran'ın içindeki en önemli ve ana kampı olduğu kaydedildi.

PJAK ATEŞKES İSTİYOR

İran, ay başından itibaren Irak sınırındaki dağlık bölgelerde PJAK'a yönelik yoğun operasyonlar yürütüyor. PJAK, operasyonların başlamasından birkaç gün sonra ateşkes çağrısında bulundu. İran ise ön koşul olarak örgütün ülkedeki sınır topraklarını boşatmasını istiyor.