BIST 8.717
DOLAR 32,34
EURO 35,10
ALTIN 2.240,38
HABER /  DÜNYA

İran Kral Abdullah'ın ölümünü kutladı!

İran ilginç bir kutlamaya sahne oldu. İran'ın en yüksek siyasi otoritelerinden sayılan Cenneti, Kral Abdullah'ın ölümünden dolayı müminler için kutlama dileğinde bulundu.

Abone ol

İran Anayasayı Koruyucular Konseyi Genel Sekreteri Ayetullah Ahmed Cenneti, Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz'in vefatını kutladı.

CUMA NAMAZI SONDASI KONUŞTU

İran'ın en yüksek siyasi otoritelerinden sayılan Cenneti, Kral Abdullah'ın ölümünden dolayı İsrail ve ABD için başsağlığı, müminler için kutlama dileğinde bulundu.

Başkent Tahran'da yapılan Cuma namazında konuşan Cenneti, Suudi Arabistan'ın ölen kralını 'Karun'a benzeterek, Kral Abdullah'ın öbür dünyada yaptıklarının hesabını vereceğini ve şu anda yaptıklarının cezasını çekmekte olduğunu ileri sürdü.

İSRAİL VE ABD'YE BAŞSAĞLIĞI

"Kral Abdullah'ın ölümünü Müslümanları kutlamalı" diyen Cenneti, “İsraillileri, Amerikalıları ve onun sofrasından beslenenlere başsağlığı dilenmeli" diye konuştu.

Türkiye'de ise Kral Abdullah'ın ölüm haberi sonrasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan programını değiştirerek cenaze törenine katılmış ve hükümet bir günlük yas ilan etmişti.