BIST 9.560
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.486,65
HABER /  GÜNCEL

Irak'tan Türkiye'ye Musul tehdidi 48 saat içinde...

Irak Başbakanı Haydar el İbadi, Türkiye'nin Musul'a gönderdiği 600 askerin geri çekilmesi için 48 saat süre verdi.

Abone ol

IRAK Başbakanı Haydar el İbadi'den Musul'a giden Türk askerleri ile ilgili çok sert bir açıklama geldi.

Ebadi, Türk askerinin Musul'dan 48 saat içinde çekilmemesi halinde elindeki tüm seçenekleri değerlendireceği tehdidinde bulundu.

Başbakan Haydar Abadi başkanlığında Irak Ulusal Güvenlik Meclisi toplandı.  Irak Başbakanlık Ofisi’nden yapılan açıklamada, toplantıda “Türkiye’nin ülkeye yaptığı askeri müdahelenin görüşüldüğü” belirtildi.

Açıklamada, “Türkiye, Merkezi Irak Hükümeti’nin rızası olmadan ve bilgilendirilmeden ülke topraklarına giriş yapmıştır. Bundan dolayı bu adım Irak’ın egemenliğine karşı ve komşu ülkeye yapılan saygısızlık olarak değerlendiriliyor” denildi.

TÜRKİYE'YE 48 SAAT SÜRE

Irak Başbakanı İbadi, Türkiye'nin 48 saat içinde askerlerini geri çekmemesi halinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne gitmek de dahil olmak üzere mümkün olan tüm seçeneklerin kullanılacağını açıkladı.

İbadi, askerlerin Musul'a gelmesi için Irak hükümetinden bir izin alınmadığı ve hükümetin bu konudan haberinin de olmadığınu ifade etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) bir birliği,  4 Aralık’ta IŞİD’e karşı Peşmerge Güçleri’ne destek vermek üzere Musul’un Başika bölgesine gitmişti. 

IRAK : RUSYA'DAN YARDIM İSTEYEBİLİRİZ

IRAK ile yaşanan Musul krizinde Bağdat Rusya kartını çıkardı. Irak Meclisi Güvenlik ve Savunma Komitesi Balkanı Hakim el Zamili, Türkiye'nin Irak'ın egemenliğini ihlal ettiğini ve Türkiye'ye karşı Rusya’dan yardım isteyebileceklerini söyledi.

El Arab el Cedid gazetesine konuşan El Zamili, “Türkiye’nin işgaline ve Irak’ın egemenliğini ihlal etmesine karşı kısa süre içinde Rusya’dan Irak’a doğrudan askeri müdahalede bulunmasını isteyebiliriz” dedi.