BIST 9.769
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.431,42
HABER /  DÜNYA

Irak'tan sıcak gelişmeler El Bağdadi'ye büyük operasyon

IRAK'ta büyük bir operasyon başladı. IŞİD'in elindeki El Bağdadi'ye almak için ABD havadan Irak ordusu karadan vuruyor. Bağdat ise kanlı bir saldırıyla sallandı.

Abone ol

IRAK Ordusu bugün Enbar vilayetinin batısında bulunan IŞİD’in işgali altındaki Cezire el Bağdadi bölgesinde operasyon başlattı. ABD'de dev operasyona havadan savaş uçakları ile katılıyor.

Irak Ordusu’na bağlı Cezire Operasyonları Sözcüsü Tuğgeneral Abdurrahim Elvani, sabah saatlerinde harekete geçtiklerini belirtti.

Tuğgeneral Abdurrahim Elvani, Sünni aşiretler milislerin desteğiyle gerçekleştirilen operasyonun 3 koldan devam ettiğini kaydetti.

 ABD UÇAKLARI HAVADAN VURUYOR

Operasyona Amerika Birleşik Devletleri (ABD) öncülüğündeki IŞİD’e karşı koalisyon güçlerine ait savaş uçaklarının da destek verdiği ifade edildi.

Bağdadi nahiyesinin kuzeyinde bulunan Cezire el Bağdadi bölgesi 2014’ün ortasından beri IŞİD’in elinde.

BAĞDAT'TA KANLI GÜN : 64 ÖLÜ

IŞİD'e yönelik büyük operasyonun başladığı gün başkent Bağdat bombalı araçla sarsıldı. 64 kişi öldü, 60 kişi de yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaye ekibi sevkedilirken, güvenlik güçleri ikinci patlama ihtimaline karşı  bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Bazı yaralının durumunun ağır olmasından dolayı ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Saldırı Bağdat'ın doğusunda bulunan Sadr Mahallesindeki Irebe çarşısı yakınlarında oldu. Sadr Mahallesi, Şii Sadr Hareketi’nin mensuplarının mahallesi olarak biliniyor.