BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,55
DÜNYA

Irak'taki deprem esnasında sunucu stüdyoyu terk etti!

Irak'ta 7,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Halepçe kenti olduğu belirtiliyor. Deprem, Irak ve Türkiye'nin yanı sıra İran, Suriye, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de hissedildi.

Irak'ta 7,3 büyüklüğünde deprem meydana gelirken depreme stüdyoda yakalanan sunucu stüdyoyu böyle terk etti.

Depremin merkez üssünün Halepçe kenti olduğu belirtiliyor. Süleymaniye'de 8 köyde büyük hasar olduğu ve Erbil'de 2 kişinin öldüğü 50 kişinin yaralandığı belirtiliyor. İran Devlet Televizyonu, "İran'da en az 6 kişi öldü, yaralılar var" açıklamasında bulundu.

Irak'ta yerel saat ile 21:20'de bir deprem meydana geldi. Depremin merkez üssünün Halepçe kentinin 35 km güneybatısı olduğu belirtiliyor. 

Süleymaniye'de 8 köyde büyük hasar olduğu belirtiliyor. Erbil'de 2 kişinin öldüğü, 50 kişinin yaralandığı belirtiliyor.

İRAN'DA 6 KİŞİ ÖLDÜ

İran Televizyonu: "İran'da en az 6 kişi öldü, yaralılar var"

KALIN: "EKİPLERİMİZ HAREKETE GEÇMİŞ DURUMDA"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kuzey Irak'ta meydana gelen depremle ilgili olarak "Irak’ın kuzeyinde meydana gelen deprem nedeniyle AFAD, Kızılay ve diğer birimlerimiz arama-kurtarma çalışmaları ve ilaç, battaniye vb. insani yardımlar için harekete geçmiş durumda" açıklamasında bulundu.

SAĞLIK BAKANI DEMİRCAN: "HAZIRLIĞIMIZI YAPTIK"

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Irak'ta meydana gelen 7,3 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Kuzey Irak'tan gelecek talebe göre her türlü hazırlığımızı yaptık, bekliyoruz" dedi.

Demircan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremle ilgili Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve acil müdahale ekiplerinin hazır olduğunu söyledi.

Irak'ın kuzeyiyle temas kurulmaya çalışıldığını belirten Demircan, "Kuzey Irak'tan gelecek talebe göre her türlü hazırlığımızı yaptık, bekliyoruz. Havaalanları uçuşa kapalı. Dışişleri Bakanımızın vereceği bilgiye ve gelecek talebe göre her türlü hazırlığımızı yaptık, bekliyoruz" ifadesini kullandı.

Diyarbakır ve Ankara'daki deprem ekiplerinin hazır olduğunu dile getiren Demircan, havayoluyla yapılacak bir yardımda hareketin Ankara'dan olacağını kaydetti.

TÜRKİYE'DE BAZI KENTLERDE DE HİSSEDİLDİ

Deprem, Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu illerinden de şiddetle hissedildi. Birçok bölgede vatandaşlar sarsıntı ile sokaklara çıkarken, depremin Türkiye sınırlarında yıkıma yol açıp açmadığı konusunda çalışmalar başlatıldı. 

Akmerikan Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) verilerine göre bugün saat 21.18'de merkez üssü Irak'ın Süleymaniye kentinde Richter ölçeğine göre 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Irak'ın genelinden şiddetle hissedilen deprem, Türkiye'nin de Doğu ve Güneydoğu illerinden de hissedildi. Süleymani merkezli depremle birlikte Van, Hakkari merkez ile ilçeleri Şemdinli, Yüksekova, Çukurca'nın yanı sıra Şırnak, Siirt, Mardin, Batman, Diyarbakır il merkezleri ile bağlı ilçelerinde de vatandaşların bir bölümü korku ve panikle sokaklara çıktı. Depremin bu bölgelerde herhangi bir yıkıma yol açıp açmadığı ile ilgili yerel yönetimler çalışmalar başlattı.

Kandilli'ye göre deprem zeminden 11.7 kilometre derinlikte meydana geldi.

TÜRK KIZILAY'I HAREKETE GEÇTİ

Türk Kızılayı, Irak'ta meydana gelen 7.3 büyüklüğündeki deprem üzerine harekete geçti. 

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, NTV yayınına bağlanarak "Ekiplerimizi bölgeye sevk ediyoruz, Irak Kızılayı ile irtibat halindeyiz" açıklamasını yaptı.

Kızılay Başkanı, AFAD VE UMKE'nin hazırlık yaptığını açıkladı.

DEPREM 6 ÜLKEDE HİSSEDİLDİ

Deprem, Irak ve Türkiye'nin yanı sıra İran, Suriye, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nde de hissedildi.

Sitene Ekle