BIST 8.985
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,68
HABER /  DÜNYA

Irak'ta korkutan gelişme! Binlerce peşmerge sokakta

Irak seçimlerinde verdikleri oylar iptal edilen peşmerge güçleri protesto için sokağa döküldü. Süleymaniye'de binlerce peşmerge, "Bu ihaneti unutmayacağız" yazılı pankartlarla yürüdü.

Abone ol

Irak’ta 12 Mayıs’ta düzenlenen genel seçimlerin ardından sular durulmuyor. Bağdat’taki merkezi parlamentonun peşmerge oylarının iptal edilmesi yönündeki kararının ardından, Süleymaniye’de binlerce peşmerge sokağa döküldü.

Rûdaw’ın haberine göre, oyları iptal edilen peşmergeler ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin İçişleri Bakanlığı’na bağlı güvenlik güçleri, Irak parlamentosunun kararını reddettiklerini ifade etmek için sokakta.

PEŞMERGE SOKAĞA İNDİ: Binlerce peşmerge ve güvenlik güçleri mensubu eylemde, “Peşmerge oylarının iptal edilmesi şehitlere ihanettir”, “Kararı verenleri kınıyoruz”, “Bu ihaneti unutmayacağız”, “6 Haziran ihanetini lanetliyoruz”, “Bu planın arkasında olanları kınıyoruz” yazılı pankart taşıdı.

NE OLMUŞTU: Irak Parlamentosu 6 Haziran’da ülke genelindeki seçim sonuçlarının yüzde 100’ünün elle sayılmasına ve Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nde özel seçmen kategorisindeki oyların iptal edilmesine karar vermişti. Kürdistan Parlamentosu ise bu karara tepki göstermişti.

Kürdistan Parlamentosu Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, kararın “kabul edilemez” olduğu belirtilmiş ve Irak Federal Mahkemesi’ne kararın iptali için çağrıda bulunulmuştu.