BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  GÜNCEL

Irak'ta hain saldırı: Şehidimiz var!

Güvenlik güçlerinin Irak'ın kuzeyindeki operasyonu sırasında teröristlerin saldırısı sonucu bir asker şehit oldu. Saldırının ardından bölücü terör örgütüne ait bölgedeki hedefler hava harekatıyla vuruldu.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK tarafından yapılan saldırı sonucu bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyindeki operasyon sırasında bölücü terör örgütü üyelerinin saldırısında bir asker şehit oldu.

Saldırının ardından bölgede yapılan hava harekatında teröristler tarafından kullanılan hedefler imha edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"29 Mayıs 2018 tarihinde Irak kuzeyinde operasyon icra eden unsurlarımıza, bölücü terör örgütü mensupları tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Olayı müteakip bölgede icra edilen hava harekâtı neticesinde teröristlere ait tespit edilen hedefler imha edilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz. Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir."

ANKARA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Irak'ın kuzey bölgesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada Piyade Uzman Çavuş Abdullah Kolcu (26) şehit oldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütü PKK'ya karşı sürdürdüğü operasyon sırasında çatışma çıktı. Çatışmada, teröristlerin açtığı ateş sonucu Piyade Uzman Çavuş Abdullah Kolcu şehit oldu.

Tunceli'nin Hozat ilçesindeki birliğinden Irak'ın kuzeyindeki operasyon için görevlendirildiği öğrenilen Abdullah Kolcu'nun acı haberi, memleketi Ankara'nın Haymana ilçesine bağlı Sarıgöl Mahallesi'ndeki ailesine ulaştı. 2 çocuk annesi Nazmiye ve baba Erdal Kolcu oğullarının şehit olduğu haberini Haymana Kaymakamı Hüseyin Göktürk ve askeri yetkililerden aldı. Fenalık geçiren anne ve babaya, sağlık ekipleri müdahalede bulundu.

Bekâr olduğu öğrenilen Şehit Piyade Uzman Çavuş Abdullah Kolcu'nun cenazesinin yarın öğle namazı sonrası Sarıgöl Mahallesi'nde son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.