BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,16
ALTIN 2.242,54
HABER /  DÜNYA

Irak'ta bu kez hedef Türkmenler!

Türkmenlerin yoğunlukta bulunduğu 8 ayrı bölgede üst üste bombalar patladı.

Abone ol
Suriye yanıyor, Irak'ta büyük kaos var! Irak'ta petrol anlaşmazlığı Bağdat yönetimiyle Kuzey Irak yönetimini karşı karşıya getirirken, en büyük acıyı yine bölgedeki Türkmenler yaşıyor. Kerkük'te çoğunluğunu Türkmenlerin oluşturduğu mahallelerle bu kez üst üste patlamalar meydana geldi.
 
Kerkük Emniyet yetkililerinden alınan bilgilere göre, Kerkük'ün Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı bir bölümünde de Şiiler'in yer aldığı 3 ayrı mahallede bomba yüklü araçların, 5 ayrı noktada ise bomba düzeneklerinin patlatılması sonucu ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, 59 kişi yaralandı.
 
Ölen ve yaralananların kimliklerinin henüz belirlenmediği, ilk patlamanın saat 19.30'da, son patlamanın ise 20.15'te meydana geldiği belirtildi. Bomba yüklü araçlardan birinin El-Nada televizyonunun yakınında patlatıldığı kaydedildi.
 
Kerkük Devlet Hastanesi doktoru Muhammed Abdullah Beyatli, akşam saatlerinde meydana gelen patlamaların ardından hastaneye 5 cesetle 27 yaralının getirildiğini, yaralıları tedavi altına aldıklarını kaydetti.
 
Korkunun hakim olduğu kentte güvenlik önlemlerinin de en üst düzeye çıkarıldığı belirtildi.