BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 35,00
ALTIN 2.434,64
HABER /  GÜNCEL

Irak ve Suriye Türkmenleri operasyon için ne dedi?

Şah Fırat operasyonu Türkmen ve Kürt cephesinde de yakından izlendi.

Abone ol

Türkmenler gurur duyduklarını söylerken “Türkiye ceddimizi nasıl bir gecede korumaya aldıysa, bizi de aynı şekilde koruyup kollayacaktır” dediler.

OperasyonU değerlendiren Suriye Türkmenleri Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, “Türkiye nasıl ceddimizi bir gecede korumaya aldıysa, oradaki Türkmenleri, bizleri de aynı şekilde koruyup kollayacağından şüphemiz yok. Suriye Türkmenlerine sesleniyorum, bir an olsun bile unutmayalım ki asla yalnız değiliz. Tüm dünya karşımızda olsa da biliyoruz ki Türkiye hep bizimle hep yanımızdadır” dedi.

Irak Türkmen Cephesi Milletvekili Aydın Maruf, “Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucularından Süleyman Şah’ın türbesinin güvenli noktaya taşınması Iraklı Türkmenleri gururlandırdı. Çok başarılı, mutluluk verici bir operasyon. Bir saldırı savaş nedeni olabilirdi. Türkiye, sorunu barışçıl yolla çözdü” diye konuştu.

Operasyon Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) medyasında da geniş yankı buldu. Kürt medyası operasyonu son dakika gelişmesi olarak yorum yapmadan duyurdu.

Erbil merkezli haber kanalı Rudaw, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklamalarını canlı yayınla verdi. Rudaw’ın internet sitesi ise “Türkiye, Süleyman Şah’ın naaşını ülkesine götürdü” başlığıyla operasyonu manşetine taşıdı. Haberde, “Türkiye, 750 askerle Süleyman Şah Türbesi ve korumalarını kurtarmak için operasyon düzenledi” ifadelerine yer verildi.

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) resmi yayın organı KDPinfo da “Türkiye, Süleyman Şah’ın türbesini ülkesine götürdü” başlıklı haberinde, operasyonda tanklar ve ağır askeri araçlar kullanılmasına dikkati çekti.

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) resmi yayın organı PUKmedia ise manşetten yayımladığı haberde, “Türkiye, Süleyman Şah’ın türbesini IŞİD tehlikesine karşı korumak amacıyla dün gece Kobani yakınlarındaki bölgeye girdiği belirtildi” ifadesini kullandı.