BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,68
ALTIN 2.522,41
HABER /  DÜNYA

Irak ordusu Kerkük'e operasyon başlattı!

Irak güvenlik güçleri, Kerkük'teki askeri üs ve petrol kuyularını almak üzere operasyon başlattı. Kerkük savaşından gelen son haberler ne?

Abone ol

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, Iraklı güvenlik güçlerinin Kerkük kent merkezindeki askeri üs ve petrol kuyularını Peşmerge'den almak için harekete geçtiğini açıkladı.

Güvenlik Ajansı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada, Iraklı güçler ve Haşdi Şabi'nin Kerkük'ün güneyindeki Tazehurmatu'dan topyekün harekete geçtiği ifade edildi.

Açıklamada, söz konusu güçlerin amacının, Kerkük kentine girip Peşmerge'nin kontrolündeki 'K1 Askeri Üs' ve petrol kuyularını almak olduğu kaydedildi. 

Kerkük alındı mı Irak - Kürt savaşında son durum ne flaş haberler

Kerkük petrolü kimin? En çok Kürt mü Türkmen mi var?

Barzani'ye yakınlığı ile bilinen Rudaw'a konuşan Kerkük'ün azledilen Valisi Necmettin Kerim kenti teslim etmeyeceklerinin belirtirken halkı sokağa çağırdı. 

BİRLİKLER KERKÜK'ÜN MERKEZİNE İLERLİYOR

Irak hükümet güçleri Kerkük'teki Halid askeri kampını ele geçirdi. Irak birliklerinin Kerkük'ün merkezine doğru hızla ilerlediği belirtiliyor.

ELE GEÇİRİLEN BÖLGELER

Irak güvenlik güçleri tarafından şu ana kadar ele geçirilen bölgeler olarak Halid askeri kampı, Kerkük Doğalgaz Çevrim Santrali, Shorija, Kerkük sanayi bölgesi, Sari Tappah gösteriliyor.