BIST 9.755
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.421,93
HABER /  GÜNCEL

Irak ordusu duyurdu! O bölgeye operasyon başladı

Türkiye'nin Afrin'de başlattığı operasyon 19. gününde devam ederken bir operasyon haberi de Irak'tan geldi. Irak ordusu, Kerkük'teki petrol bölgesi yakınlarında operasyon başlattığını duyurdu.

Abone ol

Irak, Kerkük'teki petrol bölgesi yakınlarında bulunan dağlık alanlarda güvenliği sağlamak için operasyona başladığını açıkladı.

İran sınırı yakınlarındaki bölgenin Irak petrolünün sevkiyatı üzerinde olduğu bilinirken, ordunun bu bölgede kontrolü sağlamayı hedeflediği aktarıldı.

Irak ordusu, Aralık 2017'de Kerkük'teki ham petrolün İran'daki Kermanşah rafinerisine kamyonlarla sevk edilmesinin planlandığını duyurmuştu.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON BAŞLALTILDI: Irak güçlerinin Salahaddin vilayetinin doğusunda Kerkük sınırında bulunan dağlık bölgede, terör örgütü DEAŞ'a yönelik geniş çaplı operasyon başlattığı bildirildi.

Acil Müdahale Polis Güçleri 3.Tugay Komutanı Yüzbaşı Rafi Amir, basın mensuplarına yaptığı açıklamada,''Salahaddin vilayetinin doğusundaki dağlık bölgede gizlenen DEAŞ unsurlarına yönelik operasyon başlattık.'' dedi. 

HEDEF BÖLGEYİ DAEŞ'TEN TEMİZLEMEK

DEAŞ'tan ayrılarak kendilerine "Beyaz Bayraklılar" adını veren grubun bölge için yeni bir tehdit unsuru olmasının önüne geçmek istediklerini belirten Amir, ''Hedefimiz bölgeyi Musul ve Havice'yi kurtarma operasyonları sırasında kaçan DEAŞ'lı teröristlerden tamamen temizlemek." diye konuştu. Amir, operasyonun süresine ilişkin ise ''Operasyon, bölge DEAŞ'tan tamamen temizlenene kadar devam edecektir." ifadesini kullandı.