BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.325,39
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

iPhone'u yakacak büyük hata

iPhone 5S'in büyük iddialarla hayatımıza giren parmak izi okuyucusu kullanıcıların parmak izi kayıtlarını unutmaya başladı.

Abone ol

iPhone 5S piyasaya çıkalı henüz iki ay oldu ve Apple hayranlarının büyük heyecanla beklediği parmak izi sensörü hakkında şikayetler, Teknoloji dünyasının önemli blog yazarı Dr Drang'ın da belirttiği gibi, yükselmeye başladı.

İnternetteki yorumlarda, parmak izi sensörü Touch ID'nin, parmak izini kayıt ettikten sonra üç-dört gün düzgün çalıştığı, ardından parmak izini okumakta sorun yaşadığını, telefonu açmak için parmağı defalarca okutmak gerektiğine dair şikayetlerin sayısı artmaya başladı.

ÇÖZÜM OLARAK KAYITLAR DEĞİŞTİRİLİYOR 

Henüz çok büyük sayıda kullanıcının şikayet ettiği bir sorun olmasa da, sayıları giderek artan kullanıcılar bu sorunu dile getirirken kullanıcıların çözüm olarak, parmak izi kayıtlarını 3-4 günde bir değiştirdikleri anlaşılıyor. Telefon sorun çıkarmaya başlayınca, Touch ID'yi kapatıp açarak tekrar parmak izi kaydı alıyorlar ve bu döngü 3-4 günde bir tekrarlanıyor.

Problemin neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor ancak şikayetler bu hızla büyümeye devam ederse Apple'ın Touch ID tasarımını gözden geçirmek zorunda kalacağı tahmin ediliyor.