BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.488,25
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

iPhone'da bu mesajı sakın açmayın kilitliyor

iPhone iOS 6 sürümlü cihazlara gönderilen bu mesaj telefonların kilitlenmesine neden oluyor. Tek satırlık mesajı alanlar ise çareyi bunu yapmakta buluyor.

Abone ol

iPhone'un iOS 6 işletim sistemine sahip cihazlara gönderilen bu mesaj telefonun kilitlenmesine ve cihazın kullanılamaz hale gelmesine neden oluyor. Kullanıcıların ilk başta şaka yapmak için gönderdiği tek satırlık mesajlar ciddi sorunlara neden oldu.

Arap alfabesinden harfler içeren "?????????????????? ? ?h ? ? ?" bu tek satırlık mesaj gönderildiğinde, mesajı alan telefon kapanıp yeniden başlıyor.

ÇÖZÜM BULUNAMADI

iphoneda-bu-mesaji-sakin-açmayin-kilitliyor.pngSorunun, kısa mesajı bildirimlerde gösterirken yaşandığı tahmin ediliyor. Karakterleri göstermeye çalışan sistem kararsız hale geliyor ve kendini yeniden başlatıyor.
Kullanıcıların rapor ettiği sorundan haberdar olan Apple firması kalıcı bir çözüm arıyor. Bu esnada kullanıcılar da kendi geçici çözümlerini buldu.

GEÇİCİ ÇÖZÜM OLARAK SİRİ'Yİ KULLANIN

Mesajı alan telefonun sahibi, gönderilen mesajı yanıtlayabilirse sorun çözülüyor. Ancak uygulama yanıt vermediği için dolaylı bir çözüm gerekiyor.
Bunun yollarından birisi sesli asistan Siri’ye SMS yazdırmak. Diğer yöntem ise ‘Paylaş’ butonuyla SMS göndermek.