BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,97
ALTIN 2.432,21
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

iPhone 6’lar Çin gümrüğüne takıldı

Bir ülke var ki iPhone 6 konusunda çok katı, hatta yurtdışından almış olduğunuz iPhone 6’yı gümrükten bile sokamıyorsunuz. Bu ülke, katı kuralları ile ünlü Çin.

Abone ol

Çin büyük bir heyecan ile iPhone 6 ve iPhone 6 Plus akıllı telefonların satışını bekliyor. Aldığımız bilgiye göre önsiparişler başladığı anda sadece bir günde tam 4 milyon adet iPhone 6 rezerve edilmiş.

Ama Çin ne yazık ki böyle konularda katı bir ülke ve gümrükten izinsiz iPhone 6 sokmanız bile mümkün değil.

Her Çin’li ülkedeki bu hafta sonu başlayacak satışı beklemiyor tabii, bazıları da yurtdışı gezilerinde başka bir ülkeden satın alıp geliyor. Ama Çin hükümeti böyle kontrolsüz durumları sevmediği için, şu anda Çin gümrüğünde elinizde bir iPhone 6 ile yakalanırsanız direk cezayı yiyorsunuz.

97973.com isimli mobil cihaz sitesinin raporuna göre, Gümrük Başkanlığı özellikle yurtdışından gizlice satış amaçlı iPhone getirmeye çalışan Çin vatandaşlarını gümrüklerde yakalamak niyetinde. Bu kişiler gümrükte iPhone’un %20’si kadar bir cezaya çarptırılabilirler. Bunu sebebi ülkede bu türden cihazların çok yüksek vergiye tabi olması.

Çin gümrüğünde şimdiye kadar 1,000’den fazla ithal iPhone 6’ya el konulmuş. Ama Çin’li değilseniz veya yakın zamanda Çin’e seyahat edecek bir iPhone 6 sahibi değilseniz sorun yok. Neyse ki Türkiye’de tüm büyük operatörlerde iPhone 6 satılıyor da böyle sıkıntılara girmeye gerek kalmıyor.

Peki Apple’ın yapmış olduğu bir gönderim hatası sebebi ile iPhone 6’nın protatipine sahip olan kişinin onu eBay’da kaça sattığını biliyor musunuz? Gözlerinize inanamayacağınız o rakamı görmek için tıklayın.