BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.423,14
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

iPhone 6'da ücretsiz telefon görüşmesi

Apple’ın yeni nesil akıllı iCihaz’larına bir özellik daha geliyor! iPhone 6’larla Wi-Fi üzerinden telefon görüşmeleri de yapılabilecek!

Abone ol

BlackBerry’nin kendi cihazları arasında mesajlaşma sistemi BBM’in ardından şimdi de iPhone 6’larda Wi-Fi üzerinden telefon görüşmeleri yapmayı mümkün kılacak yenilik gündemde.

Operatör şirketlerinin binlerce SMS ve dakikayı cüzi fiyatlarla kullanıcılarına sunduğu son yıllarda, bir darbe de Apple’dan geliyor.

Facebook, WhatsApp, Viber v.b. sosyal mesajlaşma ve konuşma uygulamalarının sağladığı iletişim kolaylığı şimdi de Apple’a geliyor.

Hatırlarsanız,  operatör şirketlerinin 3G görüntülü görüşme reklamlarının hemen ardından tanıtılan  iPhone4 ve beraberinde gelen FaceTime özelliği, Wi-Fi ağına bağlanıldığında Apple iCihaz’ları arasında ücretsiz görüntülü konuşmalara imkan tanıyordu.

buyukkkkk.20140915115552.jpg

Geçtiğimiz günlerde New York’da konuşma yapan AT&T CEO’su ve başkanı Ralph de la Vega, önümüzdeki yıldan itibaren kullanıcılarına Wi-Fi Calling yani Wi-Fi ile telefon görüşmeleri hizmeti sunacağını paylaşmıştı. Şuan bu servis için de çalışmalar hızla sürerken, ilk yararlanacak cihazlar ise Apple’ın  iPhone 6 ve 6 Plus modelleri olacak.

Sprint tarafından geliştirilen hizmetin birkaç Android’li akıllı telefona da geleceği bilinirken, ülkemiz operatör şirketlerinin bu duruma tavrı ne olacak büyük bir merak konusu. Bakalım, birkaç ay içinde kullanıma sunulması beklenen 4G’nin bu özelliğine etkileri ne yönde olacak. Tabi unutmadan dinlenebilme olaylarının daha da kolaylaşacağını hatırlatmakta fayda var.

Tam olarak ücretsiz olmasa da operatörlere ödediğiniz ücretin çok altında maliyetle görüşmenizi sağlayacak olan Apple’ın yeni özelliğine benzer bir uygulama olan Viber hakkında detayları öğrenmek ve nasıl ücretsiz konuşabileceğinizi görmek için tıklayın.