BIST 9.080
DOLAR 32,35
EURO 35,09
ALTIN 2.308,07
HABER /  GÜNCEL

İpek halıda Pendik markası

ipek halıcılık kursları ile Pendik, bu konuda adeta bir marka olmanın eşiğine geldi.

Abone ol

Pendik Belediyesi tarafından düzenlenen kurslara bir hayli ilgi gösteren hanımlar, daha önce hakkında hiçbir fikre sahip olmadıkları ipek halıcılığı kısa sürede meslek haline getirdiler. Bugüne kadar toplam 128 kişinin tamamladığı kurstan 30’un üzerinde hanım da evlerine aldıkları tezgâhla aile bütçelerine katkı sağlamaya çalışıyor.

3. İPEK HALI SERGİSİ
Kursiyerlerin eserlerinin yer aldığı üçüncü sergi önceki gün Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde düzenlenen bir törenle açıldı. Pendik Kaymakamı M. Haluk Saygı, Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, Başkan Yardımcısı Atilla İpek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır’ın yanı sıra açılışa çok sayıda davetli katıldı. 37 kursiyerin 42 eserinin görücüye çıktığı serginin açılış konuşmasını yapan Pendik Kaymakamı M. Haluk Saygı, ipek halıcılık noktasında Pendik’in haklı bir yer edindiğini ifade etti. Program, davetlilerin topluca sergiyi gezmesiyle sürdü.

MAHARET ve SABIR
İpek halıcılık yeteneğin yanı sıra inanılmaz bir sabrı da kaçınılmaz kılıyor. Zira küçücük bir halının bile tamamlanması aylarca sürebiliyor. Bu da parçaların değerine değer katıyor.

Bir santimetrekareye ortalama 100 düğümün atıldığı ipek halıcılık zanaatında maharet ve uğraşın yanı sıra oldukça sabır gerektiren bir iş olduğunu söyleyen kurs hocası Münevver Şahin “Tam manasıyla el emeği göz nuru bir uğraş olan ipek halıcılık, maharetin yanı sıra inanılmaz bir sabrı da beraberinde getiriyor. Sadece 30x35 santimetre ebadındaki bir halının tamamlanması bile 2-3 ay sürebiliyor. Daha büyükleri ise 1x1,27 metre halının bitirilebilmesi ise 1 seneyi buluyor.”

İpek halıcılık kursu 29 Eylül Cumartesi gününe kadar gezilebilecek. Pendik Belediyesi encümen kararı ile satışa sunulan halılardan, daha önce 26 tanesi 14 bin 500 YTL’ den alıcı bulmuştu. Yeni halıların satışı ile ilgili önümüzdeki günlerde kamuoyunun bilgilendirileceği açıklandı.