BIST 9.138
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.326,89
HABER /  MEDYA

İpek Grubu operasyonuna Twitter'da kim ne diyor?

İpek Grubu'na operasyon hakkında Twitter'da, basın ve medya mensupları, köşe yazarları ve siyasiler ne diyor? İşte operasyon tepkileri...

Abone ol

Koza İpek Holding'e sabah erken saatlerde çok sayıda polis eşliğinde başlatılan operasyon Twitter'da en çok konuşulanlar arasına girdi.

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ekipleri, ellerindeki 4 sayfalık arama kararıyla İpek Medya Grubu, Koza İpek Holding, İpek Üniversitesi, Kanal Türk ve Akın İpek'in evine polis eşliğinde baskın düzenledi.

AKIN İPEK'TEN İLK AÇIKLAMA

Yurtdışına kaçtığı iddia edilen Akın İpek'ten ilk açıklama geldi. Kendi grubuna ait Kanaltürk televizyonuna gönderdiği açıklamada yurtdışına kaçtığı ve gözaltına alındığı yönündeki iddiaları yalanlayan İpek, "Trafik borcum bile yok" ifadelerini kullandı. Akın İpek'in annesi Melek İpek ise tepkisini Twitter'dan duyurdu.

TWITTER'DAN TEPKİ

Fuat Avni'nin "Muhalif medyaya operasyon yapılacak" iddiasının ardından, Bugün TV ve gazetesi ile Kanaltürk'ün de aralarında bulunduğu İpek Medya Grubu'na yönelik başlayan operasyon için Twitter'da #ÖzgürMedyaSusturulamaz hasthag'i açılarak pek çok kullanıcı tepkisini ve görüşlerini dile getirdi.

İŞTE OPERASYONA SEBEP OLAN O MANŞET

Bugün gazetesinin manşetinde ise Suriye sınırındaki Akçakale Gümrük Kapısı’nda IŞİD’e silah yapımında kullanılan malzeme sevkiyatının belgeleri ve fotoğraflar yer alıyor. 

bugun-gazetesi-isid-sevkiyat-manseti-operasyon.jpg

Aralarında Can Dündar ve Nazlı Ilıcak gibi gazetecilerin de bulunduğu isimler operasyona tepki gösterdi.

NAZLI ILICAK: KÖŞEYE SIKIŞTILAR!

Baskını değerlendiren Nazlı Ilıcak, "Fuat Avni ısrarla bunu yazıyordu. Türkiye'de köşeye sıkışmış bir iktidar, bir insan var. Ailesiyle ilgili çok ciddi iddialar var. Gözdağı vermeye çalışıyor. Zulüm ile abad olanın ahiri berbat olur" dedi.

PEŞ PEŞE ŞEHİT VERİYORUZ, SEBEBİ HESAP VERMEME İÇGÜDÜSÜ

Bugün televizyonuna telefonla bağlanan Ilıcak, şöyle devam etti:

"Herkese karşı böyle bir tavır var. Peş peşe şehit veriyoruz. Bunun sebebi de hesap vermeme içgüdüsü. Herkese zarar veriyor. Git gide oy oranları düşüyor. Sağlam duruş sergileyen medya grubuna da bir takım sudan iddialarla bir baskın düzenlendi. Zaman gazetesine de Samanyolu'na da bu tarz bir baskın denedi. Akın İpek'i tebrik etmek istiyorum. Bütün bu saldırı ve baskılara rağmen dimdik durmasını başardı."

CAN DÜNDAR: BUGÜN'ÜN MANŞETİNE DİKKAT

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, İpek Medya Grubu’na yönelik polis baskınını Twitter’dan değerlendirdi.

"Bugün’ü polis bastı” diyen Dündar, "Gazetenin bugünkü manşetine dikkat! ‘Akçakale sınırında IŞİD’e silah yapımında kullanılan malzeme sevkiyatı belgelendi" ifadelerini kullandı.

AKIN İPEK'İN ANNESİ İÇİN AÇILAN TWITTER HESABINDAN AYETLİ TEPKİ 

Koza - İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek'in annesi Melek İpek, İpek Medya Grubu'nda yapılan polis araması ile ilgili tepkisini paylaştığı ayet ile gösterdi.

"Melek Anne'nin Sevenleri Tarafından Yönetilmektedir" ifadesinin yer aldığı Twitter hesabından Yunus Suresi'nin 85. ayeti paylaşıldı: “Biz yalnız Allah'a tevekkül ettik. Rabbimiz, bizi zalimler topluluğunun baskı ve şiddetine maruz bırakma!”

Melek İpek daha sonra ise “Kalbi dürüst olmadıkça kulun imanı doğru olmaz. Dili doğru olmadıkça da kalbi doğru olmaz.” tweetini takipçileriyle paylaştı.

 ekran-resmi-2015-09-01-11.57.24.png


TÜRKİYE GAZETECİLER SENDİKASI: GÖZDAĞI VE SUSTURMA OPERASYONU

Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) Twitter hesabından yapılan açıklamada da, “Koza-İpek grubuna yapılan baskın bir gözdağı ve susturma operasyonudur. Tüm üyelerimizi tepki göstermeye çağırıyoruz.” denildi.

İşte o tepkiler:

ekran-resmi-2015-09-01-10.46.14.png

ekran-resmi-2015-09-01-11.03.27.pngekran-resmi-2015-09-01-11.03.39.png
ekran-resmi-2015-09-01-10.46.02.png
ekran-resmi-2015-09-01-10.47.23.pngekran-resmi-2015-09-01-10.46.39.png

 ekran-resmi-2015-09-01-10.47.40.pngekran-resmi-2015-09-01-10.47.59.png

ekran-resmi-2015-09-01-10.52.32.png