BIST 9.516
DOLAR 32,47
EURO 34,54
ALTIN 2.474,33
HABER /  DÜNYA

İNTERPOL yeni başkanını seçti eski başkan kayıp...

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL’ün Çin'e gittikten sonra kendisinden haber alınamayan ve gözaltında olduğu ortaya çıkan eski başkanı Hongwei Meng'in yerine Güney Koreli Kim Jong Yang’ın seçildi.

Abone ol

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı INTERPOL, 18-21 Kasım tarihlerinde Dubai'de yapılan "87. Genel Kurulu Toplantısı"nda seçtiği yeni başkanını sosyal medya sitesi Twitter'daki hesabından açıkladı. Twitter mesajında, "Güney Kore'den Kim Jong Yang INTERPOL Başkanı seçilmiştir" denildi.

OYLARIN ÜÇTE İKİSİNİ ALDI... Oyların üçte ikisinden fazlasını toplayan Güney Koreli Kim Jong-yang, 2020'ye kadar başkanlık görevini yürütmek üzere başkanlığa seçildi.  Türkiye'yi toplantıda, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy başkanlığındaki heyet temsil etti.

ESKİ BAŞKAN KAYBOLMUŞTU... Çinli eski INTERPOL Başkanı Hongwei Meng, İNTERPOL Başkanı olarak gittiği ülkesinde kaybolmuş ardından da gözaltına alındığı ortaya çıkmıştı. Meng, bunun üzerine  istifa etmişti. Başkanlık koltuğu için Güney Kore, Rusya ve Güney Afrika aday göstermişti.

İnterpol'ün başkanı kayıp! Çinli Başkan Çin'e gitti ve...

 RUS ADAYA KARŞI İTTİFAK... Ukrayna, INTERPOL başkanlık seçimlerinde en güçlü aday olan Rus Aleksandr Prokopçuk’un seçilmesi durumunda üyeliğini askıya alacağını açıklamıştı. ABD’li senatörler de yayımladıkları açık mektupta, Donald Trump yönetiminin INTERPOL üzerinde baskı kurarak Prokopçuk’un yeni başkan seçilmesini engellemesi gerektiğini belirtmişti.