BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,83
ALTIN 2.480,29
HABER /  GÜNCEL

İnternette korsan bebek pazarı kuruldu

Milli Gazete'den kan donduran iddia: Gayri meşru ilişkilerden çocuk sabihi olan genç kadınlar çocuklarını internetten satıyor.

Abone ol

Milli Gazete bugün şok bir iddiayı gündeme getirdi. Gazetenin haberine göre, gayri meşru ilişkilerden çocuk sabihi olan genç kadınlar çocuklarını internetten satıyor.
Ahmet Açıkay imzasıyla Milli Gazete'de yayınlanan haberde, 25 aynı internet sitesinin gayri meşru ilişki sonrası doğan çocukların satışını yaptığını iddia edildi.
İşte insana "inşaallah yalandır" dedirten gazetenin haberindeki çarpıcı ayrıntıları şöyle:

KÜRTAJ PATLAMASI YAŞANIYOR

2004 yılında zinanın CMK’dan suç olarak çıkarılmasından sonra artan gayri meşru ilişkilerin sonucunda hem kürtaj rakamları arttı, hem de gayri meşru şekilde dünyaya gelen bebeklerin sayısında ciddi bir artış olduğa kaydediliyor. Resmi rakamlara göre 2010 yılında Türkiye’de 57 bin 883 kürtaj yapılırken, 2011 yılında bu rakam 69 bin 779’a çıktı. Tek başlarına bebekleri bir şekilde dünyaya getiren kadınlar bu sefer de toplumda dışlanma tehlikesi ile karşı karşıya kalıyor. Tüm bu korkular da kadınları bebeklerini ya cami kapıları ya da karakol kapılarına ya da çöplere bırakmaya itiyor. Daha da iler giden kadınlar bu sefer de internetten korsan yöntemlerle çocuklarını para karşılığında satıyor.

25 SİTE BEBEK SATIŞI YAPIYOR!

Türkiye’de son yıllarda internette artan korsan bebek satış veya evlatlık edinme sitelerinde ciddi artışlar yaşandı. Son birkaç yılda sadece devletin kurumlarının kapattığı internet sitesi sayısı 600’ün üzerinde. Bu rakam bile dikkate alındığında sorunun ne denli büyük olduğunu gözler önüne seriyor. Sürekli denetimler yaparak siteleri kapatan devlet kurumları bunlarla bir türlü baş edemiyor. Bu gün bile internette bebek satışı yapılan sitelerin sayısı 25 adet.

DOĞMAMIŞ BEBEK BİLE SATILIYOR

Türkiye’de çocuk edinmek isteyen aileler korsan yöntemlere başvurmaya başladı. Devlet yurtlarındaki şartları ağır bulan ailelerin yeni başvuru adresleri, internette türeyen korsan yöntemlerle bebek satışı yapılan siteler. İnternet sitelerinde bebek satışı yapılan sitelerde yöntemler ise dikkat çekiyor. Önce bebeklerini evlatlık vermek isteyen kadınlar ve aileler bu siteler üye olup, bilgilerini paylaşıyor. Hatta daha doğum yapmamış, üniversite öğrencisi genç kadınlar da bu sitelerin tuzağına düşüyor. Bebek satışı yapan bir sitede bilgilerini paylaşan genç bir kadın, daha doğumuna 3 ay olan bebeğini şimdiden satlığa çıkartmış durumda.

40-50 BİN LİRAYA SATILIYOR

Çaresizlik içinde ne yapacağını şaşırmış olan bir anne adayının evlatlık sitesine bıraktığı mesajda “Bebeğimi doğurmama iki hafta kaldı. Evlâtlık vermek istiyorum bekarım ve bakabilecek durumum yok ailem durumdan habersiz. Bana yardımcı olabilir misiniz. Hiç bir beklentim yok sadece bebeğime iyi bakacak bir aile arıyorum” sözleri de insanların çaresizliğinin anne adayını adeta vicdansız bir hale getirdiğini de açıkça gözler önüne seriyor. Site sahipleri de bebeklerini satışa çıkaran bu kadınlara cüzi miktarda paralar verirken, öte yandan ise bu şebekeler, bebekleri 40-50 bin TL gibi fahiş fiyatlarla evlatlık arayan ailelere satıyor.