BIST 9.479
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.507,68
HABER /  GÜNCEL

İnternethaber'in öyküsünü biliyor muydunuz?

İnternethaber 10. yılını kutluyor. Bu başarıya kolay gelinmedi. İşte sitemizin kısa başarı öyküsü..

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Hızlı ve tarafsız haberciliğin adresi İnternethaber.com 10. yılını kutluyor. İki kişi ile kurulan haber sitesi şimdi 35 kişilik bir aileye dönüştü.

Herkesin gıpta ile baktığı İnternethaber bugünlere kolay gelmedi. Kadıköy'de küçük daireden bozma işyeri ile başlayan sitemiz, bugün dev bir iş merkezinde faaliyetini sürdürüyor.

Gelinen nokta yeterli mi diye sorarsanız değil elbette. İmtiyaz sahibi Hadi Özışık yönetiminde bu sitenin önümüzdeki yıllar çok daha güzel günler göreceği kesin..

2000 yılından bugünleri görmek

2000 yılında deyim yerindeyse internetin 'i'si bilinmiyordu. Bir elin parmağını geçmeyen haber siteleri vardı.

İşte ileriyi gören gazeteci-yazar Hadi Özışık, kimi arkadaşlarının alaylı bakışları altında kardeşi Süleyman Özışık ile birlikte yola çıktılar. O yıllar göz önüne getirildiğinde böylesi bir yatırım büyük bir çılgınlıktı..

Çileli yıllar

Kolay geçmedi ilk yıllar. Evden getirilen 2 bilgisayarla işe başlanmıştı. Tıklanma oranları yüzlerle ifade edildiği ortamda reklam getiri hak getire.  Yeri geldi aç kalındı, yeri geldi susuz, elektriksiz kalındı. İşte bu durumlarda inanç ve cesaüret hep ön planda tutuldu.

ABD'den gelen o mail 

Üstüne bir de meşhur 2001 krizi eklenince site kepenk indirme noktasına geldi. İnternethaber'in kapanacağı haberi, tahmin edilenin çok üzerinde bir tepkiye neden oldu. Binlerce okuru iki kardeşi mail ve telefon yağmuruna tuttu.. Gönüllü editörlük yapmak için gelenlerden, kolundaki bileziği, parmağındaki evlilik yüzüğünü, kulağındaki küpeyi çıkarıp, "Bu siteyi siz kurmuş olabilirsiniz ama kapatılmasına karar verecek olan bizleriz ve bu izni vermiyoruz. Maddi manevi her konuda yanınızdayız" diyen onlarca gönül dostuna varıncaya kadar her kesimden topluluklar büyük bir baskı kurdu.

Site yönetimi, "Sadece bir server makinesine ihtiyaç var" dedi ve gelen hiç bir maddi teklifi kabul etmedi. Sitenin "KAPANDIK.. HOŞÇAKALN DOSTLAR" diyerek veda ettiği gün asıl mucize gerçekleşti.

ABD'den gelen mail her şeyi değiştirdi. Futboldaki deyim ile söylemek gerekirse bu mail sitenin kırılma anıydı.. O okurumuz da, "Bu siteyi kapatamazsınız bu site sizin değil artık bizim malımız" diyordu.

Server makinesi için ihtiyaç duyulan 12 bin doları bir başkası aracılığıyla elden teslim etti. Akşam saatlerinde ise bir başka kadim dost, Atasay Kuyumculuk'un patronu Atasay Kamer arayarak, "Bir yıl size sponsor olmak istiyorum. Lütfen beni geri çevirmeyin ve yolunuza devam edin" dedi..

Vural Savaş olayı

Tekrar yayın hayatına başlayan İnternethaberi kamuoyuna tanıtan haber ise bu gelişmelerden hemen sonra yaşandı. Vural Savaş'ın en popüler olduğu dönemdi. Vural Savaş'ın Hulki Cevizoğlu'na çıkmadan önce sitemizin yazarı merhum Ertan Uygun'a  Haşim Kılıç ve eşi hakkında yaptığı çarpıcı açıklamalar sitede yayınlanınca kıyamet koptu. Ertesi gün tüm televizyonlarda birinci haber İnternethaber.com'du...

Her geçen yıl sitemiz okur sayısını artırdı. Hep daha iyisi hedeflendi. Çalışanların deneyimli haberciler olması artıydı. Ve geldiğimiz nokta..

Daha da iyi olacağız

10 yıl önce bin okura ulaşmak rüyalarımıza giriyordu. Oysa bugün aylık sayfa gösterimi 150 milyona dayandı.. Günlük tekil ziyaretçi sayısı ortalama 550 bin.. Binlerce site İnternethaber'in son dakika haberlerini alıyor.. Milyonlarca insan bu güvenilir sondakika haberlerini anı anına takip ederek gündemden haberdar oluyor.

Ankara'da bürosu var, sahada çalışanı var. Canlı yayınlar, özel haberler ve röportajlar, ses getiren kamuoyu haberleri ile medya ve okurların gözünde ciddi ve saygın bir konuma ulaşmış durumda..

Neler olacağını imtiyaz sahibimiz Hadi Özışık köşesinde dile getiriyor zaten..

İnternethaber siz değerli okurlardan aldığı güçle önümüzdeki yıllara daha da güçlü girecektir.. Nice yıllara İnternethaber...