BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,13

İnternethaber'in ekseni mi kaydı?

İnternethaber'in ekseni mi kaydı?

İnternethaber'de "tarafsız habercilikle" ilgili daha önce de bir kaç kez yazdım. Okurlarımızın özellikle yandaşsınız, AK Partilisiniz gibi eleştirilerini bu köşede gündeme getirdim.

Ne zaman bu konuyla ilgili bir yazı yazsam ya da "yandaşsınız" eleştirilerini gündeme taşıyıp, yetkililerden konuyla ilgili bir açıklama yayınlasam hemen yazının altına " yalan mı, yandaş değil misiniz ya da kimi kandırıyorsunuz siz?" gibi yorumlar tekrar düşmeye başlıyor.

Elbetteki her okur hakaret ve küfür etmeden düşüncesi ne ise paylaşacaktır. Sizlerden gelen eleştiriler İnternethaber'i daha da güçlü yapıyor.

Son zamanlarda İnternethaber'in yanlılığı!! sanırım eksen kayması yaşıyor. Bunu sizlerle paylaşmak istiyorum.

Gelen yorumlar "AK Parti düşmanlığını bırakın artık!" cihetinden...

 Biliyorum bir çoğunuz bunu okuduğunda şaşırdı. Şimdi gelen yorumlardan bazılarını paylaşayım da daha çok şaşırın:))

Bir haberin başlığında geçen "Topraktan kredi ile konut alıp mağdur olan vatandaşlara tüketici mahkemelerinden müjdeli haber çıktı" ifadesi okurumuzu çok rahatsız etmiş. Bakın ne diyor:

"Değerli yetkili heyecan yapmadan sakin,sakin AK PARTİYE saldıracağız diye yazım hatalarınız çoğaldı biraz dikkatli ve tarafsız olunuz. (müjdeli haber yazılmaz müjde haber demek zaten! haber haber yazmak doğrumu?)çaktınızmı köfteyi ?

Okurumuz başlıktaki anlatım bozukluğundan dolayı haklıdır. Ama konunun AK Parti'ye saldırmakla alakasını ben çözemedim.

Bir başka okurumuz ise şöyle diyor:

"İnternethaber'in sadece tasarımı değil çizgisi de değişti. Yaptığınız haberlerle adeta AK Parti düşmanlığı yapıyorsunuz. Siz de bazı kesimlere uymaya başladınız, bu gidişle sizi de takip etmekten vazgeçeceğim".

Bu tür yorumlara bir de Sözcü gazetesindeki haberlere yer verildiği için gelen eleştiriler eklendi. Misal, yurtdışından yazan bir okurumuz:

"Internet haberi ilgiyle takip ediyor begenyoruz yanliz sozcu gazetesi yanli olmaktan ote saçma, inandiriciligi hic olmayan bir gazete. Onun haberlerine yer vermek ciddiyetinizi zedeliyor. Ozellikle mansetleri. Bilginize, saygilarimla." diyerek eleştiride bulunuyor.

Öncelikle Sözcü gazetesiyle başlayalım...

 İnternethaber'de hangi gazete olursa olsun haber değeri taşıdığına inanılan haberler atıfta bulunarak kullanılıyor. Dikkat ederseniz Vakit gazetesi ya da Sözcü gazetesi farketmiyor. Kriter yayın organından ziyade haberin değeridir.

"Yandaşsınız ya da AK Parti düşmanısınız" gibi yorumlara gelince; her okur kendi çizgisinde değerlendiriyor haberi. Bunun için de haberlere ya da gelen yorumlara tek taraflı bakmamak gerekiyor. Kimine göre yandaş kimine göre candaş olmak bir anlamda yapılan haberlerin tarafsızlığını gösteriyor aslında.

 İnternethaber'in zaman zaman aldığı bu tür eleştiriler tek taraflı değil. Okurlarımız haberleri ya da haberin dilini eleştirirken bu ayrıntıyı gözden kaçırmamalıdır.

HAKARET İÇEREN YORUMLAR

Okurlarımızın gönderdiği yorumlarla ilgili kimi zaman eleştiriler alıyoruz. Bir okurumuz özellikle Başbakan'a hakaret edilen yorumların onaylandığı konusunda bir mail atmış. Okurumuz şöyle diyor:

"Yaziklar Olsun!
bir onceki mailde belirttigim yorum ve siteniz hakkinda da basbakanliga suc duyurusunda bulunuyorum ayrica. boyle seviyesizlik olmaz! basin ozgurlugu, dusunce ozgurlugu falan bu degil! dusunce ozgurlugu adi altinda baskalarina, kim olursa olsun, basbakana ya da siradan bi vatandasa hakaret edilemez!"

Yorum editörlerinin özellikle küfür ve hakaret konusunda ne kadar duyarlı olduğundan sözetmiştim. Hatta editör arkadaşların bu konulardaki görüşlerini alarak köşemde yayınlamıştım. Yine de yoğunluk nedeniyle gözden kaçan yorumlar olursa lütfen bunları bize iletin.

PEYGAMBERİMİZİN YARATTIĞI MUCİZELER!

"Peygamberimizin yarattığı mucizeler" başlıklı bir galeri habere teki gösteren okurlarımız oldu. Önce eleştirilerden bazılarına bakalım...

"Peygamberimizin yarattığı mucizeler!" haberi

Peygamberimizin yarattığı mucizeler! başlıklı haberinizin başlığının yanlış olduğunu düşünüyorum, bu mucizeleri Peygamber Efendimiz yaratmamıştır,Allah'ın yarattığı Peygamber Efendimizin bize gösterdiği mucizeler değil midir doğru olan? bu konulara önem veren bir site olduğunuzu düşünüyorum umarım bunu da dikkate alırsınız,iyi çalışmalar...Kolay Gelsin,

*******

Peygamberimiz ile alakalı yapmış olduğunuz haberin başlığı "PEYGAMBERİMİZİN YARATTIĞI MUCİZELER" yerine "PEYGAMBERİMİZİN MÜCİZELERİ" olmalıdır.

İnternethaber okurlarımızın bu konudaki hassasiyetini göz önünde bulundurarak haberin başlığını değiştirdi.