BIST 8.974
DOLAR 32,33
EURO 35,03
ALTIN 2.282,09
HABER /  GÜNCEL

İnternethaber okuru Ayşe Arman'a özendi

Ayşe Arman 'Gezi polisleri' ile yaptığı röportaj sonrası tepkilerin odağı oldu. En ilginç tepki ise İnternethaber okurundan geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER / ÖZEL İÇERİK
Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman'ın 'Gezi polisleri' ile yaptığı röportaja özenen İnternethaber okuru Yusuf Balcı, dört 'Gezi eylemcisi'yle konuştu.


Yaptığı röportaj sonrası Ayşe Arman'ın aldığı tepkiler İnternethaber okuru Yusuf Balcı'yı da harekete geçirdi. Balcı, Arman'a tepkisini akıllara ziyan bir röportaj misillemesiyle gösterdi.

Dört gezi eylemcisiyle hayali röportaj yapan İnternethaber okuru, masa başı haberciliğin nasıl kolayca yapıldığını göstermeyi amaçladığını belirtti.

Yusuf Balcı, görüştüğü eylemcilerin yaptıklarından ötürü pişmanlık duyduğunu ve 'Kandırıldık, kullanıldık, fitne çıkardık' dediğini öne sürdü.

İşte Yusuf Balcı'nın Ayşe Arman'a tepki röportajı;

Gezi parkı sürecine girdiğimizden beri çok ayıp, illegal ve utanç verici şeyler yaşandı.
Bunların içinde en felaketi, vatansever olduğunu söyleyen ama polisine saldıran, taş ve molotof kokteyli atan, polisini yaralayan direnişçilerdi.

Bu direnişi katılanların içinden dört kişiyle konuştum. Dördü de yaptıklarından utanç duyuyor, geceleri uyuyamıyor, devlet malına zarar verdikleri için vicdan azabı çekiyorlardı.
Benimle çok açık açık konuştular.

Yaptıklarının yanlış olduğunu, demokrasinin sandıkla olması gerektiğini anladıklarını şimdi tek amaçları direnişe katılan arkadaşlarına da bu gerçekleri anlatmak ve onları doğru yola çağırmak olduğunu söylediler...

PROVOKASYONLARI FARK ETTİM

Yaş?
-24

Eğitim durumunuz?

-Özel bir üniversitede uluslararası ticaret okuyorum. Bu sene son senem.

Gezi parkına nasıl gittin, neler yaşadın, şuan neler düşünüyorsun anlatır mısın?

-Gezi parkına twitterda gördüklerim ve özel olarak telefonuma gelen mesajlardan sonra gittim. Kendim solcuyum. Bizim partiden arkadaşlar özellikle mesaj atarak çağırdılar. Öyle şeyler konuşuluyordu ki hükümeti düşüreceğiz, Başbakan istifa edecek falan gibi. Heycanlandım! Hemen hazırlanıp taksime gittim. İki arkadaşımda benle beraber geldi. Taksimde uzun süre polisle çatıştık. Polis birçok kez anons geçti. Yaptığınız eylemler yasal değil. Dağılın diye ama orda fena gaza gelmiştik. Sanki türk polisi değilde karşımızdaki düşmanımızdı. Elimize ne geçerse taş, şişe vs polise fırlattık. Havai fişekli gruplar vardı. Polise havai fişeklerle saldırıyorlardı. Bizde her havai fişek atışına ıslıklarla, alkışlarla karşılık veriyoruk. Polisin biber gazlı müdahalesi başlayınca afalladık ve gezi parkına çekildik. Taksimde 1 haftaya yakın kaldım sonra provakasyonları fark ettim. Başbakanın konuşması da çok etkili oldu benim için. Tv de görüntüleri izleyince bunları biz mi yaptık dedim. Yakılan otobüsleri, enkaz haline dönen polis otolarını görünce kimbilir kaç yetimin hakkına girdik diye düşündüm. Şuan geceleri uyku uyuyamıyorum. Psikolağa gitmeyi düşünüyorum. Ben devletime, milletime bunları nasıl yaptım diyorum… (Burada arkadaşın gözleri doldu ve daha fazla konuşamadığı için röportajı kesmek zorunda kaldım)

FİTNE ÇIKARDIK

Yaş
-19

Eğitim durumu?
-Lise mezunuyum. Bu sene sınavlardan istediğim sonucu alamadım. Önümüzdeki yıl yine hazırlanacağım.

Sen nasıl gittin gezi parkına ve neler yaşadın anlatır mısın?
-Ben anti-kapitalist Müslümanlardandım. Geziye gidilecek denildi bende gittim. Sonra orda gördüklerim karşısında şok oldum. Bir Müslümanın olmaması gereken bir yer diye düşündüm. Ama başımızdaki abiler herkes kendinden sorumlu diyince biraz rahatlayıp eyleme destek verdim. Daha sonra kandil yoktur diyen hocamızın kandil programı yapması karşısında amacının eylem değil reklam olduğunu düşündüm ama yine abilerimiz alttan almamız idare etmemiz gerektiğini söylediler. Yine sustum. Susmazsam beni döneklikle suçlarlardı ama gel zaman git zaman aklım başıma geldi. Ve eylemime son verdim. Bir Müslüman halkının huzursuz olmasını istemez. Bir Müslüman devletinin polisine taş atmaz karşı gelmez. Bir Müslüman fitneden uzak olmalıdır ama biz resmen fitne çıkardık. Hemde anti-kapitalist olmamıza rağmen kapitellerle el ele. Şimdi çok pişmanım. Aklım başıma geldi. Artık hiçbir illegal duruşta ben olmayacağım.

BAŞBAKAN'A TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yaş
-27

Eğitim durumu
-İstanbul coğrafya mezunuyum. Şuan da coğrafya öğretmenliği yapıyorum.

Siz gezi parkına nasıl gittiniz, Bir bayan olarak gezi parkında neler yaşadınız?

-Ben sosyal medyada görüp gitme kararı aldım. 2 arkadaşımla beraber gittim. 4gün gezi parkında kaldım. Geceleri bazen alkolün dozu kaçıyordu bu da beni rahatsız ediyor tedirgin oluyordum. Taksimde ki flamaları, afişleri görünce rahatsızlığım arttı. O flamalar kaldırılırken polise Molotof kokteyli atanları görünce ben nerdeyim, kimlerleyim dedim ve gezi parkını terk etme kararı aldım. Daha sonra görüntüleri izleyince hepten üzüldüm. Magazin programlarında insanları geziye çağıran ünlü isimleri tatildeki görüntülerini görünce ne kadar samimiyetsiz insanlara güvendiğimizi anladım. Başbakana teşekkür ediyorum. Bizleri faiz lobisi gibi bir gerçekle yüzleştirdi. Artık şunu söylüyorum; bütün Avrupa ve Yahudi locaları Tayyip Erdoğan'a karşı bir operasyon yapmışsa ben Başbakan'ın yanında olmalıyım. En büyük pişmanlığım da başımız sıkıştığında yanına koştuğumuz polisimize karşı gelmek, onları yaralamak ve devletime zarar vermektir. Bu yüzden bütün halkımızdan özür dilerim.

YARALADIĞIMIZ POLİS BİZİM POLİSİMİZ

Yaş
-45

Eğitim durumu
-işletme mezunuyum. Özel bir şirkette müdürlük yapıyorum.

Siz nasıl gittiniz gezi parkına, neler yaşadınız?
-Bende bir arkadaşımdan gelen mesaj üzerine gittim. Gençlerin bize ihtiyacı var dedi. Kendimi sahalara tekrar dönen futbolcu gibi hissettim. Taksimdeki çatışmaların en yoğun olduğu bölgelerde bulundum. Belli bir süre sonra havaya giriyorsunuz. Kendimi savaş yöneten komutan gibi hissediyordum. Daha sonra düşününce taş attığımız, yaraladığımız polis bizim polisimiz. Bizler için şehit olan polislere biz nasıl karşı gelmiştik. Kendimden utanıyorum. Bunca yıl vatanıma hiçbir kötülüğü dokunmayan ben, nasıl olurda bunları yapmıştım. Belli güçlerin oyununa geldiğimizi anladım ve direnişimi sonlandırdım. Hani bize çapulcu demişlerdi ya, görüntüleri izlediğimde gerçekten yaptıklarımızın çapulculuk olduğunu fark ettim. Keşke hiç olmasaydı bunlar ama oldu. Bundan bu tarz olaylardan ders almamız lazım.


Ayşe Arman Gezi polisleri ile konuştu

Gezi Parkı eylemlerinin başladığı ilk günden bu yana uyguladıkları sert müdahale nedeniyle eleştirilerin hedefinde olan polisler konuştu. (Devamı...)

4347.jpg