BIST 9.056
DOLAR 32,33
EURO 35,14
ALTIN 2.297,79

İNTERNETHABER kimin yandaşı?

Başlığı okuyan herkesin kafasında eminim hemen bir cevap belirdi.

Başlığı okuyan herkesin kafasında eminim hemen bir cevap belirdi. Beliren cevabın da "İnternethaber kimsenin yandaşı değil" türünde olmadığı gönderdiğiniz mail ve yorumlardan rahatlıkla anlaşılabiliyor. Bütün okurlarımız için geçerli değilse bile çoğunluğun fikri bu yönde. Sizden bununla ilgili öyle çok mail aldım ki bu konuyu yazmadan geçemedim. Peki İnternethaber kimin yandaşı?

Gelen bir çok yorum İnternethaber'i iktidar yandaşı olarak nitelese de MHP, CHP, BDP yandaşı diyenler de azımsanmayacak kadar fazla. Sadece siyasi partilerle de sınırlı kalmıyor bu yandaşlık; dindar kesim yandaşlığı, milliyetçi muhafazakar yandaşlığı, Kürt yandaşlığı gibi pek çok yandaş yakıştırmaları da mevcut. Tabi son olarak benim okur temsilcisi olmamdan kaynaklı türban yandaşlığını da yabana atmamak lazım.

İnanın benim bile kafam karıştı. Doğrusu "Birilerine yandaş olmak için yanından bile geçmenize gerek yokmuş demek ki" diye düşünmedim değil. "Sırdaşımız, dertdaşımız, arkadaşımız hepsi tamam da varsa bir yandaşımız biz de bilelim" diye konuyu İnternethaber Genel Yayın Yönetmeni Süleyman Özışık'la konuştuğum da şu cevabı aldım:

" İnternethaber kurulduğundan beri bu tür eleştiriler sık sık gelir. Bir gün biri AK Parti'li ilan eder, bir başkası CHP'li. Saadet Parti'li ilan eden de var PKK yanlısı ilan eden de. Ancak yaşanmış olaylardan yola çıkarak bir kaç örnek vermek istiyorum.
 
BDP ile ilgili ajanslardan gelen bir haberi kullandığımızda, okurlar tarafından o haberin altına iliştirilen yorumun birinde PKK'lı ilan edilirken bir diğerin de Kürt düşmanı olmakla suçlanıyoruz.

Bir başka çarpıcı örnekse AK Parti ile ilgili Hürriyet, Milliyet gibi muhalif sayılabilecek sitelerde yer alan bir haberi alıntılayıp İnternethaber okurunun dikkatine sunduğumuzda bu haberden dolayı "AK Parti yandaşı" olarak ilan ediliyoruz. Oysa aynı haberin Hürriyet'teki versiyonuna gelen yorumlara baktığımızda "AK Parti düşmanı" denildiğini görüyoruz. Bu da bazı okurlarımızın haberlere ön yargıyla yaklaştığını gösteriyor.

Her zaman söylüyoruz bir kez daha hatırlatalım: Anadolu Ajansı, CİHAN Haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı, İHLAS Haber Ajansı gibi ajansların abonesiyiz. Oradan gelen haberlerin içeriğini değiştirmeden yayına veriyoruz. Sırf bu ajanslardan gelen haberleri kullandığımız için her gün bir başka partinin yandaşı olarak ilan ediliyoruz. Bizim tarafsızlığımıza olan inancımız da bu noktada başlıyor. Her gün ayrı bir parti yandaşı olarak ilan edilmek bile bizim, her partiye eşit mesafede yaklaştığımızın en açık göstergesidir.

Okurlarımız sadece başlığa bakarak yorum yapmasınlar. Haberin içeriğine bakma zahmetini göstermeden yorumlayanların eleştirilerini de dikkate almıyoruz."

Son yılların moda tabirlerinden biri haline gelen "yandaş" olma durumunun İnternethaber'e yansıması üzerine Süleyman Özışık'ın verdiği cevabı okudunuz. Şimdi başa dönersek; "yazının başlığını okuduğunuzda kafanızda beliren cevap hala aynı mı?" bilemiyorum. Ama en azından değerlendirme yaparken biraz daha geniş kapsamlı bakmak gerektiği fikrine sanırım katılırsınız.
 
Okur yandaşı olarak bu konuyla ilgili İnternethaber yönetiminin düşüncesini sizlere iletmiş oldum. Bundan sonrası her zamanki gibi yine okura kalıyor.