BIST 9.560
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.487,52
HABER /  GÜNCEL

İnternet medyasına ilan müjdesi

AK Parti İstanbul teşkilatı internet medyası ile buluştu.. İnternet gazetecileri yaşadıkları sorunları dile getirdi.

Abone ol

İnternet medyasına maddi destek geliyor. İnternet sitelerinin Basın İlan Kurumu'nun ilanlarından faydalanması için çalışma başlatıldı..

Olumlu gelişmeyi AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu, internet medyası temsilcileriyle buluştuğu toplantıda verdi.

İNTERNET BELİRLEYİCİ GÜÇ OLDU

Türkiye'de internet kullanımının 17. yıl dönümü dolayısıyla internet gazetecileriyle Emirgan'daki Beyaz Köşk'te bir araya gelen Babuşcu, Türkiye'de internetin 17 yıllık bir süreç geçirdiğini, kendi içinde çok hızlı mesafeler kat ettiğini ve medyada belirleyici bir güç haline geldiğini belirtti.

İnternet gazeteciliğinin klasik haber alma kaynaklarının ötesine geçerek, bilgi çağının gerekliliği de olarak insan hayatında belirgin bir yer işgal ettiğini ifade eden Babuşcu, şunları kaydetti:

''Anayasa paketi, demokratik açılım süreci ya da ülkemizin güncel ve belki de önümüzdeki dönemin çok kritik sonuçlarını konuşmaktan ziyade, internet gazetecilerinin sorunlarını konuşmak istiyorum. Daha önce bu alandaki arkadaşlarla bir araya gelerek onların sorunlarını dinledik, sorunlarına çözüm üretilmesi konusunda bizim de yer yer girişimlerimiz oldu. Aynı sorunlarla ilgili birkaç görüşme yaptım.

BASIN İLAN KURUMU MÜJDESİ

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay ile de görüştüm.
İnternet medyasının Basın İlan Kurumunun ilanlarından faydalanamaması meselesi ciddi bir sorun. Bu konuda bir çalışma başladı, devam ediyor. Bu toplantıdan alacağımız çözüm önerilerinin, bu çalışmaya katkıda bulunabileceğine inanıyorum.''

DEVLET CİDDİ HAZIRLIK İÇERİSİNDE

Sadece Basın İlan Kurumu ve ilanlarla ilgili değil, internet haberciliğinin farklı sorunlarıyla ilgili olarak bir çözün projesi üzerinde çalışıldığına değinen Babuşcu, Mehmet Atalay'ın bu konuda ciddi bir hazırlık içerisinde olduğunu ifade etti.

Babuşcu, sadece meslek örgütlenmelerinin değil, sivil toplum kuruluşlarının tamamının kendi özgürlüğünü hiçbir zaman kaybetmemesi ve siyasi yapıya entegre olmaması gerektiğini savundu.

İnternet Medyası Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Haber7 Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık da internetin kalıba sokulmaya çalışıldığını, interneti televizyona, gazeteye ve radyoya benzetenlerin yanıldıklarını göreceklerini belirtti.

İNTERNET ÖZGÜRLÜK ALANI

İnternetin hayatın kendisi olduğunu ifade eden Tanık, ''Bizim bunu anlamamız gerekiyor. Gazetecilik değil internet. İnternet bambaşka bir özgürlük alanı. İnterneti bir kalıba soktuğumuz takdirde, gazeteciler olarak yanıldığımızı göreceğiz'' dedi.

BAKİ ÖZIŞIK: HUKUKİ ALANDA SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN DESTEK BEKLİYORUZ

Sonsayfa.com Genel Yayın Yönetmeni Baki Özışık da internet gazeteciliğinin hukuki alanda sorunlarının bulunduğunu belirterek, bu sorunların çözümü için yetkililerden destek beklediklerini ifade etti.

Aziz Babuşcu, toplantıda daha sonra sorunlarını dile getiren internet gazetecilerini dinledi.