BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,68
ALTIN 2.419,77
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

İnternet düzenlemesi Meclis'e geldi!

İnternet ile ilgili düzenlemeleri içeren torba kanun teklifi görüşülmeye başlandı.

Abone ol
TBMM Genel Kurulu'nda internetle ilgili düzenlemeleri de içeren "torba kanun teklifi" üzerinde görüşmeler başladı.
 
Genel Kurul'da, AK Parti'nin çalışma programına ilişkin grup önerisi kabul edildi. Buna göre, bugün internetle ilgili düzenlemeyi de içeren "torba kanun teklifi" bitimine kadar görüşülecek. 26 maddeden oluşan teklif, temel kanun olarak 2 bölüm halinde ele alınacak.
 
Öneri üzerinde söz alan MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, iktidar partisinin çok sık ve lüzumsuz şekilde gündemle oynadığını, bunun yanında, yasal düzenlemelerin "torba tasarı" ya da "torba teklif" halinde getirildiğini ifade etti. 
 
Genel Kurul ya da komisyon çalışmalarında yaşanan karmaşanın, TBMM İçtüzüğü'ndeki eksikliklerden kaynaklandığını belirten Korkmaz, ancak buna rağmen iktidar partisinin, muhalefetin İçtüzükle ilgili bütün önerilerine karşı çıktığını savundu. 
 
CHP İstanbul Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu da Meclis uzun çalışma saatlerine tepki gösterdi. "Biz insan değil miyiz?" diyen Aslanoğlu, AK Parti'nin çalışma saatlerine ilişkin önerisine tepki gösterdi. 
 
Aslanoğlu ayrıca, görüşülecek olan teklifteki şehir hastaneleri ile ilgili düzenlemeye değindi. Kayseri'deki hastanenin metrekaresinin bin 400 liraya, başka bir ildeki hastanenin metrekaresinin 3 bin liraya ihale edildiğini belirten Aslanoğlu aradaki farkın nedenini sordu.
 
Genel Kurul'lda daha sonra teklif üzerinde görüşmelere geçildi. Görüşmeler başlamadan önce usul tartışması açıldı.