BIST 9.600
DOLAR 32,50
EURO 34,64
ALTIN 2.480,56
HABER /  GÜNCEL

'İnternet dolandırıcıları' gözaltına alındı

Romanya'nın çeşitli yerlerinde yapılan polis operasyonlarında, Ebay gibi internet sitelerini dolandırıcılık yapmak için kullanan bir çeteye mensup 90'ı aşkın kişi gözaltına alındı.

Abone ol

Romanya'nın çeşitli kentlerinde düzenlenen operasyonlarda polis internet üzerinden dolandırıcılık yaptığı iddia edilen yaklaşık 90 kişiyi gözaltına aldı.

Gözaltına alınan kişiler, eBay gibi sitelerde hayali ürünler satmak suretiyle, bu sitelerden alışveriş yapan kişileri dolandırmakla suçlanıyor.

Çetenin bu şekilde yaklaşık 20 milyon dolar kazandığı tahmin ediliyor.

Dolandırıcıların yüzlerce mağdurunun çoğunun Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşadığı, elektronik eşya, motorsiklet, araba ve tekne gibi ürünleri satın alan kişilere siparişlerinin ulaşmadığı açıklandı.

Organize suç örtülerini kovuşturan savcılar grubun Amerika Birleşik Devletleri ve başka ülkelerden Romanya'ya para transferi yapmak için sahte kimlikler kullandığını ifade etti.

Savcıların basına yaptığı açıklamada, "2009 ile 2011 yılları arasında şüpheliler www.eBay.com ve www.craiglist.org sitelerinden toplam 20 milyon dolarlık alışveriş yapan yaklaşık bin alıcıyı dolandırdı" dendi.

AFP haber ajansı, gözaltına alınanların bilgisayar dolandırıcılığı ve suç örgütü üyeliği suçlamalarıyla karşı karşıya olduğunu aktarıyor.

Ajans, Romanya merkezli çok sayıda sanal suç ağının geçtiğimiz yıllarda Amerikalı sanal suç uzmanlarının yardımıyla çökertildiğini de ekliyor.