BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  EKONOMİ

İntellica büyümeye devam ediyor

Türkiye’de ve yurt dışında iş zekası, büyük veri ve müşteri ilişkileri yönetimi konularında birçok başarılı projeye imza atan ve türkiye pazarında yabancı rakiplere rağmen bağımsız iş zekası danışmanlık şirketleri arasında liderliğe oturan Intellica, yurt

Abone ol

Türkiye'nin her sektördeki en önemli şirketlerine İş Zekası, Büyük Veri ve Müşteri İlişkileri Yönetimi konularında hizmet veren ve geçen yılı 2012'ye göre yüzde 120 büyüyerek 8.925.000 TL ciro ile kapatan Intellica, Doğu Avrupa, Afrika ve Ortadoğu gibi IT alanında potansiyel arz eden bölgelere odaklanıyor.

8,5 yıl önce Büyük Veri ve İş Zekası konularında yurtiçi ve yurtdışında derin deneyim sahibi olan kişiler tarafından kurulan Intellica, kısa zamanda her türlü teknoloji ve ürün ile çalışabilen, müşterilerine hedef mimariler ve yol haritaları oluşturan, eğitimler veren ve anahtar teslim büyük projeler yapan bir danışmanlık şirketine dönüştü. Son 5 yıldır, bunlara kendi geliştirdiği ürünleri de ekledi.

70 çalışan ile bağımsız danışmanlık şirketleri arasında İş Zekası sektörünün en büyük firması olduklarını da ifade eden Intellica Kurucu Ortağı Dr. Kemal Ünaltuna "Finans, telekomünikasyon, sigortacılık, e-iş, perakende, medya, enerji gibi sektörlerdeki 50'den fazla büyük kurumun 100'den fazla projesine imza attık ve bu konuda birçok proje yapmaya da devam ediyoruz. Hırvatistan, Sırbistan, Arnavutluk, Rusya, Azerbaycan, Irak ve Sudan'da aktivitelerimiz sürüyor. Gelecekte ürünlerimizi Avrupa, Amerika pazarlarına ulaştırmak, Afrika, Ortadoğu, Doğu Avrupa pazarlarında büyümeye devam etmek, dünya çapında yeni ürünler geliştirmek, Büyük Veri ve İş Zekası'nda dünyanın önde gelen danışmanlık şirketlerinden biri olmayı sürdürmeyi amaçlıyoruz" dedi.