BIST 9.691
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.492,27
HABER /  GÜNCEL

Instagrama tepkinizi gösterin Brüksel var Ankara yok!

BRÜKSEL saldırısı için özel paylaşım yapan instagram Ankara için tek satır yazmamıştı. Türk kullanıcılar tepki yağdırıyor. Sizde tepkinizi verin.

Abone ol

Sosyal paylaşım sitesi instagram Brüksel'i vuran terör saldırısı için özel bir paylaşım yaptı. Aynı instagram terör Türkiye'yi vurduğunda ise tek satır kelam etmedi. 

Instagram hesabından dün Brüksel bayrakları ile bir kalp fotoğrafı paylaşıldı. Instagram yönetimi tarafından yapılan özel paylaşımda 'Kalplerimiz Brüksel ile' denildi.

Instagram en çok takipçisinin olduğu Türkiye'ye yönelik terör saldırılarında ise hiçbir şey yapmamıştı. Ne 37 sivilin öldüğü Ankara'daki PKK saldırısında ne de 4 kişinin yaşamını yitirdiği İstanbul'daki IŞİD bombalamasında 'Kalplerimiz Türkiye ile' diyerek teröre tepki koymuştu.

TÜRK INSTAGRAM KULLANICILARI TEPKİ GÖSTERİYOR

Instagram'ın Brüksel özel paylamışı 776 bin beğeni alırken 17 binden fazla da yorum aldı. Yorumların büyük bir kısmı Türkiye'den ve bu ayrımcılığa tepki koyan mesajlardan ibaret.

Türk kullanıcılar hem İngilizce hem de Türkçe mesajlarla instagramı protesto ediyorlar. Bir kullanıcı "Herkese saygı ancak Türkiye için de biraz empati yapın' derken bir başka kullanıcı Ankara'yı hatırlatıyor.

INSTAGRAMA TEPKİNİZİ GÖSTERİN

Instagram hesabınız varsa sizde bu çifte standarda tepkinizi gösterin.