BIST 9.093
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

İnşaat işçileri tecavüz etti iddiası!

Bozok Üniversitesi kampüsünde kız öğrencinin tecavüze uğradığı iddialarına Rektör Prof. Tamer Uçar'dan açıklama geldi.

Abone ol
Bozok Üniversitesi kampüsünde, üniversite öğrencisi genç bir kızın dört kişinin tecavüzüne uğradığı haberleri, Yozgat'ı karıştırdı. Sosyal medyada hızla yayılan habere tepki gösteren Rektör Prof. Dr. Tamer Uçar, tecavüz haberini yalanlarken, öğrenci yurtlarında da bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, sosyal paylaşım sitelerinde yayılan ''üniversitenin merkez yerleşkesinde bir kız öğrenciye tecavüz edildiği'' iddialarının tamamen asılsız olduğunu bildirdi.
 
Uçar, Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar ile birlikte Rektörlük  binasında düzenlediği basın toplantısında, son günlerde sosyal paylaşım  sitelerinde asılsız haberlerin dolaştığını söyledi. 
 
Sosyal paylaşım sitelerinde yayılan asılsız haberlerin öğrencilerin  huzurunu kaçırdığını ifade eden Uçar, şunları kaydetti: 
 
"Özellikle sosyal paylaşım siteleri kullanılmak suretiyle Bozok  Üniversitesi kampüs alanı içerisinde sözde 'üniversite öğrencisi bir bayana dört  kişi tarafından tecavüz edildiği, bu olaydan dolayı mağdur bayanın hayati tehlike  şüphesiyle hastanede yattığı, öğrencilerin üniversitede hayatlarından endişe  duyduklarına' ilişkin paylaşımların yapıldığını tespit ettik. Tedbir alınması ve  bununla ilgili üniversite yönetimini duyarlı hale getirmek için 12 Kasım'da  üniversite kampüsünde basın açıklaması, yürüyüş tarzı eylemlerin planlandığı bilgisine ulaştık. Konu ile ilgili yurtlarda kalan kız öğrencilerimizi  bilgilendirmek için dün akşam 23.30 civarında kız yurdunu ziyaret ettik." 
 
EMNİYET: İDDİA UYDURMA
 
Üniversitedeki öğrencilerin kendilerine ailelerin emaneti olduğunu anlatan Uçar, "Sosyal medyada yayılan bir kız öğrenciye tecavüz edildiği  iddiaları tamamen asılsızdır. Emniyet ve savcılık kayıtlarında herhangi bir  müracaat ve işlem olmadığını öğrencilere aktardık. Öğrencilerimizin huzur  içerisinde eğitim görmeleri bizim en öncelikli görevimizdir" dedi. 
 
Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar ise kendilerine, savcılığa intikal  eden herhangi bir bir tecavüz olayının olmadığını belirterek, "Bu tamamen yalan  ve uydurma bir haberdir. İnşaat işçilerinin üniversite içerisindeki tacizi ile  ilgili kesinlikle hiçbir müracaat yok. Bazı kötü niyetli, üniversitenin eğitim ve  huzur ortamını bozmak isteyen öğrencilerin çalışmaları olarak değerlendiriyoruz.  Bu konuda da gerekli çalışmaları yapacağız" şeklinde konuştu.