BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.245,60
HABER /  GÜNCEL

İnşaat devini Polat da kurtaramadı!

Esenyurt'ta uzun süredir çözüm bekleyen imar krizi sonucunda beklenen oldu. Ukra inşaat son kararını verdi.

Abone ol

Emlak piyasası son günlerde, Esenyurt'taki imar krizi nedeniyle iflasın eşiğine gelen Ukra İnşaat'ın iflas erteleme talebinde bulunduğunu konuşuyor. İddialara göre firma iflasını 5 yıl ertelemek için talepte bulundu.

Üstelik bölgede Ukra'nın ardından aynı yolu izleyecek 4=5 firma daha var. Ukra inşaat'ın sahibi Atilla Yavuz ise ne telefonlara ne de iddialara yanıt vermiyor. Firma en son Facebook üzerinden yaptığı açıklamada Ukra City müşterilerine, Esenyurt imar sorunu ile ilgili gerçekleştirilecek toplantıyı 13 Ocak'tan 17 Şubat'a ertelediğini duyurmuş, "Bugün itibariyle Esenyurt Belediyesi’nden almış olduğumuz 1/5000’lik planların yüzde 99 ihtimal ile Şubat ayına yetiştirileceği ve Esenyurt imar sorunlarının sona ermesi noktasında bir karar çıkacağı bizlere bilgi olarak verilmiştir" denilmişti.

2.FİYAPI VAKASI

Bölgede faaliyet gösteren bir diğer firma olan Fi Yapı da geçtiğimiz yıl eylül ayında iflas erteleme talebi ile mahkemeye başvurmuştu. İflas erteleme ile arkasında binlerce mağdur bırakan Fi Yapı'nın ardından Ukra inşaat'ın durumu da ikinci Fi Yapı vakası olarak nitelendiriliyor. Gayrimenkul uzmanları, Fi Yapı'nın bölgedeki zor durumda olan firmalara bir nevi örnek olduğunu, müşterilerin bir süre herhangi bir talepte bulunamaması için firmaların bu yolu seçtiğini belirtiyor.

POLAT ALEMDAR'A GÜVENDİLER

Esenyurt'ta Ukra City, Hane Plus gibi projeleri bulunan Ukra İnşaat, 2011 yılında çıkışını Kurtlar vadisi'nin Polat'ı Necati Şaşmaz'la yapmıştı. Atilla Yavuz, o dönem yaptığı açıklamalarda, "Polat sayesinde bilinirlik oranımız ço yükseldi. İnsanlar bizden çok Polat'a güvendiler" diyordu.

ESENYURT'TA SORUN NE?

Akşam Gazetesi'nin haberine göre; Esenyurt'ta krizin başlangıç noktası ise Esenyurt Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bölgenin imarıyla ilgili ortak bir noktada buluşamaması. Büyükşehir'in Esenyurt için hazırladığı 1/5000 ölçekli imar panı bir süre önce yargı tarafından iptal edilmiş ancak Esenyurt Belediyesi bu iptal edilen plana göre hazırlanmış 1/1000'lik nazım imar planını kullanarak inşaat ruhsatı vermeye başlamıştı. Ancak Büyükşehir belediyesi olaya müdahale etti ve bölgede inşaatına başlanan 25 civarında projenin inşaatını durdurdu. Şimdi bölgede gözler 11 Şubat'ta İBB'nin yapıacağı komisyon toplantısında. Bölgedeki firmalar bu toplantıdan pozitif bir karar çıkmasını bekliyor.