BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

İnşaat devi de konkordato ilan etti

1961'den bu yana inşaat alanında faaliyet gösteren ve kamu ihalelerinde yer alan inşaat devi Metsan İnşaat'ın, konkordato ilan ettiği belirtildi. Ticaret mahkemesi firmaya göre yönelik 3 ay geçici mühlet verdi.

Abone ol

İSTANBUL Kartal'daki Metsan Nexus, projesi ile bilinen Metsan İnşaat, konkordato ilan etti. İstanbul Anadolu 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nden çıkarılan karara göre şirkete yönelik 3 ay geçici mühlet verildi. Mahkeme konkordato komiseri olarak Mehmet Ali Güldal ve Mehmet Emin Öztaş’ı atadı.

DÜNYANIN EN TANINAN MİMARI
SÖZCÜ'nün haberine göre dünyanın en ünlü mimarlarından biri olan ve ABD'de yıkılan İkiz Kuleler'in yerine yapılan binanın konsept tasarımını yapan Daniel Libeskind tarafından çizilen Metsan Nexus, konut, AVM, ofis ve otel gibi farklı unsurlardan oluşuyor.

HİZMET YELPAZESİ GENİŞ
1961 yılında kurulan firma inşaat ve taahhüt işlerinin yanı sıra; inşaat ve dekorasyon malzemelerinin ithalat, ihracat ve ticareti, harita imar planı aplikasyon ve müşavirliği, mimari, iç mimari ve restorasyon projelendirmesi ile uygulaması, gıda sanayi ve ticareti ile öğrenci yurdu / huzurevi işletmesi gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.  Firma sahibinin eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün akrabası olduğu öğrenildi.