BIST 9.770
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.432,25
HABER /  GÜNCEL

İngiltere'yi sarsan skandal istifa getirdi

Medya patronu Rupert Murdoch'a ait News International şirketinin yöneticisi ve kapatılan News of the World gazetesinin eski editörü Rebekah Brooks, İngiltere'deki telefon dinleme skandalı sonrası istifa etti.

Abone ol

Medya patronu Rupert Murdoch'a ait News International şirketinin yöneticisi Rebekah Brooks, İngiltere'deki telefon dinleme skandalı sonrası istifa etti.

Murdoch'un Brooks'u 'öz kızı gibi' sevdiği söyleniyordu

Rebekah Brooks skandal nedeni ile bir süredir istifa baskısı altındaydı.

Brooks 2003 yılına kadar, İngiltere'de skandalın merkezindeki News of the World gazetesinin editörlüğünü yapmıştı.

Gazete, İngiltere'de dört bin kişiyi etkilediği düşünülen yasadışı telefon dinleme skandalı nedeniyle geçen hafta kapatılmıştı.

Rupert Murdoch ise Brooks'un istifası öncesi, News International'ın da bünyesinde olduğu şirketi News Corporation'ın, İngiltere'deki telefon dinleme skandalının yol açtığı krizi çok iyi yönettiğine inandığını söylemişti.

Murdoch, sahibi olduğu gazetelerden Wall Street Journal'a yaptığı açıklamada, News Corporation'ın sadece ufak bazı hatalar yaptığını, zarar gören şirketin yakında toparlanacağını belirtmişti.

İngiltere'deki telefon dinleme skandalı ile News Corporation bünyesindeki gazetelerin yasadışı bazı faaliyetlerde bulunduğu iddiaları, Rupert Murdoch'un şirketini zor durumda bırakmıştı.

Rupert Murdoch, oğlu James Murdoch ile birlikte önümüzdeki hafta İngiltere Parlamentosu'nda Avam Kamarası'nın Kültür, Medya ve Spor Komisyonu'na ifade vermeyi kabul etti.

James Murdoch ve Rupert Murdoch, kendilerine yöneltilen ve başta reddettikleri suçlamalarla ilgili soruları yanıtlayacaklar.

FBI da News Corporation'ı soruşturuyor

Öte yandan Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) da ülkede News Corporation'la ilgili suçlamalarla ilgili olarak soruşturma başlattı.

Şirket bünyesindeki News of the World gazetesinin, 11 Eylül saldırılarının kurbanlarının telefonlarını dinlemeye çalıştığı iddia ediliyor.

Daha önce aralarında New York'tan Cumhuriyetçi Kongre üyesi Peter King'in de dahil olduğu birçok siyasetçi bu yönde talepte bulunmuştu.

Peter King FBI Başkanı Robert Mueller'a bir mektup yazarak soruşturma talep etmişti.

Suudi Prensi hisselerini satmıyor

Bu arada Rupert Murdoch dışında News Corporation'ın en büyük hissedarlarından biri olan Suudi Arabistan Prensi El Velid Bin Talal, hisselerini satma yönünde bir planı olmadığını söyledi.

El Velid Bin Talal, News Corporation'ın iflas edeceğine de inanmadığını belirtti.

Bin Talal, Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın yeğeni ve News Corporation'ın hiselerinin yüzde 7'sinin sahibi.

20 yıldan uzun süredir News Corporation'a yatırım yapan Suudi Arabistan Prensi, Rupert Murdoch ve James Murdoch'un da yakın arkadaşı olarak biliniyor.