BIST 9.562
DOLAR 32,51
EURO 34,84
ALTIN 2.486,45
HABER /  DÜNYA

İngiltere'den flaş Brexit kararı!

İngiltere Başbakanı Theresa May, parlamentodaki Brexit oylamasının ertelendiğini açıkladı. Öte yandan Avrupa Birliği Komisyonu Sözcüsü Andreeva da İngiltere ile yeni bir Brexit anlaşması müzakere edilmeyeceğini açıkladı.

Abone ol

İNGİLTERE Başbakanı Theresa May, Avam Kamarası'nda yarın yapılacak olan Brexit anlaşmasıyla ilgili oylamanın ertelendiğini açıkladı. May, İngiltere ile Avrupa Birliği (AB) arasında varılan anlaşmanın mevcut şartlarda Parlamento'da büyük farkla reddedileceğinin anlaşıldığını söyledi.

Son gelişmeler sonrası ise İngiliz Sterlini değer kaybetti. Sterlin/Dolar kuru 1,26'ya inerek son bir buçuk yılın en düşük seviyesine geriledi.

AB: TEKRAR EDİLMEYECEK

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Mina Andreeva, AB Komisyonunda düzenlenen günlük basın toplantısında, Brexit sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İngiltere'nin 29 Mart 2019'da AB'den ayrılacağını anımsatan Mina Andreeva, "Brexit'le ilgili AB Konseyi tarafından 25 Kasım'da onaylanmış bir anlaşma bulunuyor. AB Komisyon Başkanı Jean-Claude Juncker'in söylediği gibi bu 'mümkün olan en iyi ve tek anlaşma'. Yeni bir anlaşma müzakere etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.