BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.411,71
HABER /  DÜNYA

İngiltere'den AB'ye Gümrük Birliği şoku! Yeni açıklandı

İNGİLTERE AB'ye bir şok daha yaşattı. Bu kez açıklama başbakanın sözcüsünden geldi. AB'den çıkan İngiltere gümrük birliğinden de tamamen ayrılacağını duyurdu.

Abone ol

İNGİLTERE Başbakanı Theresa May'in Sözcüsü 'İngiltere'nin Avrupa
Birliği'nin (AB) Gümrük Birliği'nden tamamen ayrılacağını' duyurdu.


May'in sözcüsü yaptığı açıklamada Brexit'in (İngiltere'nin AB'den ayrılması) ardından İngiltere'nin  AB üyesi İrlanda ile sınırda herhangi bir fiziksel alt yapıdan kaçınacağını ancak buna uygun çözümün iki ülke arasındaki gelecekteki ilişkiler çerçevesinde bulunabileceğini kaydetti.

İngiltere'nin AB'nin Gümrük Birliği'nden ve Ortak Pazar'dan ayrılacağını açıklayan May'in sözcüsü "Herhangi bir fiziksel alt yapıdan kaçınmaya kesin şekilde bağlılığımızı sürdürüyoruz ve bu konuda AB ile net görüşmeler gerçekleştirdik" dedi.

Sözcü "Ancak Brexit Bakanı David Davis aynı zamanda bunun sadece gelecekteki ilişki bağlamında çözülebileceği konusunda da açıktı" ifadelerini kullandı.

İRLANDA, İNGİLTERE'YE BASKI YAPIYOR

İrlanda'nın Avrupa Komiseri Phil Hogan dün yaptığı açıklamada May'in Brexit sonrası Kuzey İrlanda ve İrlanda Cumhuriyeti ile olan sınırlar konusundaki yaklaşımını değiştirmesi halinde tıkanan Brexit müzakerelerinin açılacağını savunmuştu.

Hogan May'in İngiltere'yi AB Gümrük Birliği ve tek pazardan çıkartmaktan vazgeçmesi halinde sınır sorununun kolayca çözüleceğini söylemişti.

İngiltere 28 üyeli birlikten 20192da ayrılmayı planlıyor. Hogan Observer'a yaptığı açıklamada  Kuzey İrlanda'nın bu yapılarda (Gümrük Birliği ve Ortak Pazar) kalmayı sürdürmesi gerektiğini söyleyerek "Eğer İngiltere veya Kuzey İrlanda AB Gümrük Birliği'nde ya da daha iyisi Oratk Pazar'da kalmaya devam ederse sınır sorunu olmaz. Bu çok basit bir gerçek" diye konuşmuştu.