BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26
HABER /  DÜNYA

İngiltere'deki saldırıyı onlar üstlendi!

İngiltere Manchester Arena'da dün gece gerçekleştirilen ve 22 kişi ölümüne neden olan kanlı terör saldırısını terör örgütü DAEŞ üstlendi.

Abone ol

İngiltere Başbakanı May, bütün dünyada canlı yayınlanan basın toplantısında Manchester'ı kana bulayan teröristin kimliğinin belirlendiğini açıkladı.

BBC, saldırıyla bağlantısı olan 23 yaşındaki bir erkeğin gözaltına alındığını duyurdu.

Başbakan May'in açıklamasından bir süre sonra saldırıyı terör örgütü DAEŞ üstlendi.

22 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İngiltere'nin Manchester şehrinde ABD'li şarkıcı Ariane Grande'nin konser verdiği 'Manchester Arena'da patlama yaşandı. Korkunç saldırıda 22 kişinin hayatını kaybetti, 59 kişinin yaralandı. İngiltere polisi saldırının erkek ve bir kişi tarafından yapıldığını açıklarken teröristin saldırı sırasında öldüğünü bildirdi.

DEAŞ SALDIRIYI ÜSTLENDİ

İngiliz polisi, saldırganın tek başına mı yoksa bir örgüte bağlı olarak mı hareket ettiğinin araştırıldığını açıkladı. TASS haber ajansının ardından Reuters da terör örgütü DEAŞ'ın saldırıyı üstlendiğini duyurdu. İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiliz polisinin saldırganın kimliğinin belli olduğunu ancak saldırganın ismini açıklamaya hazır olmadığını belirtti. İngiliz basını, saldırganın kimliğinin güvenlik birimlerince önceden bilindiğini yazdı. Saldırıyla ilgili 23 yaşında bir şüpheli gözaltına alındı.

 KARLİÇE YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Kraliçe Elizabeth dün Manchester'da meydana gelen saldırının ardından bugün yazılı bir açıklama yaptı.

Kraliçe Elizabeth açıklamasında, "Manchester'daki konserde eğlenen birçok genç ve çocukların yaralanması ve ölmesi tüm ulusu şaşırtmıştır. Yaralanan ve yaşamını yitirenlerin ailelerinin ve arkadaşlarının acısını paylaşıyorum. Durum karşısında profesyonel bir şekilde seferber olan acil yardım servisi üyelerine teşekkür ederim. Ayrıca bu tarz barbar bir tavır karşısında Manchester halkını tutumundan dolayı takdir ediyorum." ifadelerini kullandı.