BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,73
ALTIN 2.497,76
HABER /  DÜNYA

İngiltere'de Türk yolcuya ırkçı saldırı

İngiltere'de bir Türk, otobüste Türkçe konuştuğu için saldırıya uğradı. Bir başka yolcu tarafından kaydedilen görüntülerde, İngiliz olduğu belirtilen kişi uzun süre hakaret savururken, son olarak Türk yolcunun yürütecini otobüsten attı.

Abone ol

İngiltere’nin başkenti Londra’da bir Türk, otobüste Türkçe konuştuğu için ırkçı saldırıya uğradı. Başka bir yolcu tarafından kaydedilen saldırgan, uzun süre hakaret ettiği kişinin sonunda yürütecini de aldı ve sokağa fırlattı.

İngiltere’nin başkenti Londra’da kimliği belirlenemeyen ve bebeği ile seyahat eden genç bir adam otobüste seyahat ederken, karşısında oturan yaşlı bir Türk’e sözlü saldırıda bulundu. Türk’e “Farklı bir dilde konuşuyorsun ve kimse seni anlamıyor. İngilizce konuş. Ülkene geri dön” diye bağırıp uzun süre hakaret ettikten sonra yürütecini otobüsten dışarı attı.

IRKÇI SALDIRI

Saldırgan, yaşlı adamı “ücretsiz haklar” için ülkesine gelmekle suçladı ve “Bu yüzden buradasın dostum, ücretsiz haklar ve yürüteç… Ama yürütecin otobüs durduğunda dışarıya uçacak.” diyen adam, yaklaşık 3 dakika boyunca sözlü saldırısını sürdürdü. Yolcunun Türk ve Müslüman oluşuyla ve ailesiyle ilgili de hakaretler etti. Otobüsten inmek için ayağa kalktığında Türk yolcuyu tehdit etmeye devam eden adam “Ne yapacaksın? Hiçbir şey” diyerek onu tahrik etmeye devam etti.

BİR BAŞKASI VERDİ

Otobüsten inerken bağırarak yolculara İngiltere’nin göçmen karşıtı ırkçı UKIP partisine oy vermelerini söyleyen adam saldırıya uğrayan kişinin yürütecini de otobüsün dışına attı. Yoldan geçenlerden biri ise yürüteci alıp otobüsteki Türk yolcuya geri verdi.