BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  GÜNCEL

İngilterede seks yok satıyor

Ne ekonomik kriz, ne geçim derdi. İngiliz halkı sekse sardırdı.

Abone ol Ekonomik daralma ile boğuşan İngiltere'de erotik yayınlar yok satıyor. Her yıl düzenlenen erotizm fuarında ise ziyaretçi akını yaşanıyor. Seks konulu kitaplar da en çok satanlar listesinde üst sıralarda yer alıyor.

İngiltere'de seks ekonominin önüne geçti. Bir İngiliz gazetesinde yer alan makalede, seksin artık toplumda kabul göre bir öğe olduğu ele alındı. Makalede şu ifadelere yer verildi:

"Seks, İngiltere'de eskiden toplum arasında konuşulamayan bir simgeydi. Şimdi ise en popüler günlerini yaşıyor. İnsanlar seks hakkında toplum arasında rahatça konuşabiliyor. Eski zamanlarda erotik dergiler gizli olarak satılırdı. Şimdi özel yayınlar yapan televizyon kanalları, seks hakkında yazılan romanlar ve her yıl düzenlenen seks fuarları var. Bu fuarı yılda ortalama 70 bin kişi ziyaret ediyor. Bilgisayar oyunlarında da seks konulu temalar yoğun ilgi görüyor. İnsanlar ekonomik gelişmeleri bırakıp seksle ilgili yayın organlarını takip ediyor. Eğer bir yazar seks konulu bir kitap yazdıysa, o kitap en çok satanlar listesinde yer alıyor. Her yıl düzenlenen seks fuarını ziyaretçi akını oluyor. İnsanlar artık eskisi gibi seksten utanmıyor."

Makalenin yazarına demeç veren İngiliz erotik dergi yayımcısı Jamie Maclean konuyla ilgili şunları söyledi:

Seks fuarının düzenlendiği Olimpia'nın hemen köşesinde bir dükkanım var. Burada kendim hazırladığım erotik dergiler satılıyor. Fuar zamanı ilgi çok yoğun oluyor. Fuarın olmadığı zamanlarda da satışlar gayet iyi. Özellikle gençler böyle dergilere yoğun ilgi gösteriyor. Erotizm sadece seks demek değil. Araba ve yemek fetişizmi denilen birşey var. Bu konularla ilgili de yeni bir dergi çıkarttım. Bu dergi de çok iyi satıyor."

Erotizmle ilgili her yıl 10 yeni kitabın piyasaya sürüldüğünü ifade eden Maclean," Bu kitapların çoğu her yıl en çok satanlar listesine giriyor. Çok satan kitapları okuyorum ve insanların seksle ilgili en çok ilgi duyduğu konuyu buradan çıkarıp kendi yayınlarımda ön planda kullanıyorum. İnsanların sekse olan merakı beni hiç şaşırtmıyor. Yıllarca gizli kapaklı tutulan bir konunun çağın değişmesiyle ön plana çıkması gayet doğal" şeklinde konuştu.

Avrupa'nın en hızlı daralan ülkesi İngiltere'de insanlar geçim derdini bırakıp kendilerini erotizm dünyasına kanalize etmiş durumda. Kaynak: Gazeteport