BIST 9.524
DOLAR 32,52
EURO 34,84
ALTIN 2.488,17
HABER /  GÜNCEL

İngiltere'de şansın çalmadığı kapı numarası: 243

Bir internet sitesinin verilerine göre, en fazla sigorta talebinde bulunan ev numarası 243. Şanssız olduğuna inanılan 13 numara, 182. sırada.

Abone ol

İngiltere'de bir internet sitesi, 2007'nin Ocak ayından bu yana hırsızlık, kaza gibi gerekçelerle sigorta talebinde bulunanların kapı numaralarına bakarak, ülkedeki 'en uğursuz' kapı numarasının 243 olduğunu bildirdi.

Çeşitli ürün ve hizmetlerin fiyatlarını karşılaştıran Confused.com adlı websitesinin veri tabanındaki bilgilere göre, en fazla sigorta talebinde bulunan evlerin kapı numaraları arasında ikinci sırada 201, üçüncü sırada da 1 numara geliyor.

İnternet sitesinin ziyaretçilerinden alınan bilgilere dayanan, ancak bilimsel bir yöntem izlemeyen araştırmaya göre, genelde uğursuz olduğuna inanılan 13 rakamı ise 182. sırada.

Sigorta taleplerinin çoğunun ev kazalarından kaynaklandığı, bir kısmının da küçük hırsızlıkları kapsadığı belirtiliyor.

İnternet sitesinin konut sigortasından sorumlu yetkilisi Gareth Kloet, "Noel sırasında evlerde daha fazla kişi toplandığı için ev kazalarının sayısında da artış oluyor. Bu nedenle şu anda sigorta taleplerinin fırladığı bir dönemdeyiz" diyor.