BIST 9.042
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.300,61
HABER /  GÜNCEL

İngiltere'de işsiz sayısı azaldı

İngiltere İstatistik Dairesi'nce yayımlanan son verilere göre Mayıs'a kadarki üç ay içinde işsiz sayısı 65 bin kişi azalarak 2,58 milyona düştü. Ancak uzmanlar bunun geçici bir azalma olabileceğine dikkat çekiyor.

Abone ol

İngiltere İstatistik Dairesi'nce yayımlanan son verilere göre Mayıs'a kadarki üç ay içinde işsiz sayısı 65 bin kişi azalarak 2,58 milyona düştü.

Söz konusu süre içinde işsizlik oranı yüzde 8,1'e düştü. Bir önceki çeyrekteyse bu oran yüzde 8,3'tü.

İstatistik Dairesi'nin açıkladığı rakamlarda, çalışan insan sayısı 181 bin artışla 29,35 milyona çıktı.

Bununla birlikte, Haziran ayında devletten işsizlik yardımı talep edenlerin sayısı 6.100 kişi artarak 1,6 milyona çıktı.

Aynı dönemde uzun süreli işsiz sayısı da arttı. İki yılı aşkın süredir işsiz olanların sayısı 18 bin artarak 441 bine çıktı. Bu 1997'den bu yanaki en yüksek rakam.

16-24 yaş grubundaki işsiz sayısı da 10 bin kişi azalarak 1,02 milyona indi.

Mayıs ayında ortalama gelirlerde yüzde 1,5 oranında bir artış kaydedildi. Primler dışındaki olağan gelirler, bir önceki yıla kıyasla yüzde 1,8 arttı.

IHS Global Insight kurumunda görevli ekonomist Howard Archer, "Yarı zamanlı işlerde büyük artış kaydedilmesi ve kişilerin kendi işleri kurması, işsizlik oranını düşürüyor. Buna ek olarak Londra Olimpiyatları da, istihdam alanında bir canlanma sağladı." diyor.

Bununla birlikte Commerzbank'ta görevli Peter Dixon, işsiz sayısında Olimpiyatlarla bağlantılı olabilecek düşüşün geçici olmasına dikkat çekerek yılın ilerki aylarında işsizliğin yeniden artış kaydedebileceğini belirtiyor.