BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.426,85
HABER /  GÜNCEL

İngiltere'de 'IŞİD'i Suriye'de de vuralım' sesleri

İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon bugün Avam Kamarası'nda yapacağı konuşmada milletvekillerinden, IŞİD hedeflerini Irak'ın yanı sıra Suriye'de de vurulmasını değerlendirmelerini isteyecek.

Abone ol

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün bir militanın Tunus'ta geçen hafta bir plajda 30'u İngiliz 38 turisti öldürmesinin ardından, İngiltere'de hükümetin örgüte yönelik politikası tartışılıyor.

İngiltere'nin IŞİD'e Irak'ın yanı sıra Suriye'de de hava saldırıları düzenlemesi gündemde.

Bugün Avam Kamarası'nda konuşma yapacak olan İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, milletvekillerinden bu seçeneği değerlendirmelerini isteyecek.

Michael Fellon, Tunus'taki saldırının IŞİD'in Suriye'deki karargahlarında planlandığının tespiti halinde, örgüte yönelik politikalarını gözden geçirmeleri gerektiği görüşünde.

Avam Kamarası'nda bu konuda bir oylama yapılabilir.

Cameron: IŞİD, Batı'nın varoluşu için tehdit

İngiltere, Eylül ayından bu yana Irak'taki IŞİD hedeflerine hava saldırıları düzenliyor.

Savunma Bakanı Fellon, Suriye'de de saldırılar düzenlemesinde son sözün milletvekillerine ait olacağını söyledi.

İngiltere Başbakanı David Cameron, Tunus'taki saldırı sonrası IŞİD'in Batı'nın varoluşu için tehdit teşkil ettiğini söylemişti.

David Cameron ayrıca örgütün Irak ve Suriye'dekim üyelerinin İngiltere topraklarında "korkunç saldırılar" düzenlemeyi planladıklarını belirtmişti.

Avam Kamarası'nda 2013 yılı Eylül ayında yapılan oylamada, o dönem iktidarın büyük ortağı olan Muhafazakar Parti'nin bazı milletvekilleri ana muhalefetteki İşçi Partisi ile birlikte hareket etmiş ve parlamenodan Suriye rejimine yönelik hedeflere hava saldırıları düzenleme izni çıkmamıştı.

Ancak Başbakan Cameron'ın yenilgiye uğradığı oylama IŞİD'e yönelik değildi.

BBC Siyaset Editörü Nick Robinson ise hükümetin ana muhalefetteki İşçi Partisi'nden destek aldığını bilmeden, Suriye konusunda parlamentoda bir oylama daha kaybetme riskini almayacağını söylüyor.