BIST 9.079
DOLAR 32,38
EURO 35,04
ALTIN 2.326,51
HABER /  GÜNCEL

İngiltere'de havaalanlarına kar cezası planı

İngiltere'de ağır kış koşullarıyla mücadele için yeterli önlemleri almayan ve yolcuların mağdur olmasını önleyemeyen havaalanları para cezasına çarptırılacak.

Abone ol

Paris Charles de Gaulle havaalanındaki yolcular geceyi kamp yataklarında geçirmek zorunda kaldı

İngiltere hükümeti, yolcuların seyahatlerinin hava koşulları nedeniyle kesintiye uğramasında kusuru bulunan havayollarına para cezası uygulamaya hazırlanıyor.

Londra Heathrow Havaalanı, geçen hafta pistleri yoğun kar yağışı ardından yeterince süratle temizlenmediği için yoğun eleştirilere hedef olmuş, binlerce kişini seyahat planları havaalanı terminallerinde günlerce sefil olmuştu.

Hükümet üyelerinden Theresa Villiers, havaalanlarının ''şiddetli kar yağışına karşı hazırlık yapmayan ya da yolcularını yarı yolda bırakan havaalanlarının cezalandırılması'' gerektiğini söyledi.

Heathrow'un işletmecisi BAA ise, yolcuların hayatını kolaylaştıracak her yasal düzenlemeyi memnuniyetle karşılayacaklarını açıkladı.

Uçuşları kesintiye uğrayan sadece İngiltere'ye ya da İngiltere'den seyahat edenler değildi.

Dondurucu soğukların Noel döneminde yolculuğu ağır biçimde sekteye uğratması nedeniyle, yüzlerce kişi geceyi Paris ve Brüksel havaalanlarında geçirdi.

200 kişi Noel'e Paris'in Charles de Gaulle havaalanında girdi.

Bu havaalanında kar ve buzlanma nedeniyle 400 uçuş iptal edildi.

Charles de Gaulle havaalanındaki uçuşların yarısı, uçaklar için kullanılan buz çözücü sıvının tükenmesi nedeniyle yapılamadı.

Bu kış üçüncü büyük kar yağışıyla baş etmeye çalışan Fransız yetkililer, Charles de Gaulle havaalanına buz çözücü sıvı takviyesi yapılmakta olduğunu ancak yeni sevkiyatın Pazartesi gününden önce Paris'e ulaşmasının beklenmediğini belirtiyorlar.

Belçika ve Almanya'da da uçak ve tren yolculuğunda ciddi sorunlar yaşanıyor.

Belçika'da güvenlik yetkilileri, sürücülere evden çıkmama tavsiyesinde bulundu.

Almanya'dan da yüzlerce trafik kazası oldu.

Almanya'nın batısında, Kuzey Ren-Vestfalya bölgesinin bazı kesimlerinde trafik tamamen felç olurken, Berlin-Hanover demiryolu, üst enerji hatlarının donması nedeniyle çalışamaz hale geldi.

Dün Kuzey İtalya'da Venedik kentinin bazı kesimlerinde şiddetli yağış sellere yol açtı.

Venedik lagününde su düzeyi olağanüstü yüksekliğe çıktı ve San Marco meydanı sular altında kaldı.

Venedik'in batısındaki Vicenza kentinde nehir sularının yükselmesi yüzünden, insanlar evlerinden tahliye edildi.