BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.422,30
HABER /  DÜNYA

İngiltere'de gölge kabine belli oldu

Seçimler bitti 13 yıllık iktidarın ardındar kurulan yeni kabinenin muhalefetteki karşılığı olan gölge kabine belirlendi.

Abone ol

İngiltere'de hükümet kabinesinin, muhalefetteki karşılığı anlamına gelen "gölge kabinede" yer alacak isimler belli oldu.

Ülkede geçen Mayıs ayında yapılan genel seçimde, 13 yıllık iktidardan sonra muhalefet partisi olan İşçi Partisi'nin yeni genel başkanı Eylül ayı sonunda yapılan parti kongresi sonucu belli olmuş ve 40 yaşındaki Ed Miliband partinin yeni lideri seçilmişti.

İşçi Partisi'nde bugün ise "gölge kabine"de yer alacak kişiler açıklandı. Parti milletvekillerinin verdiği oylarla belli olan isimler arasında, 8 kadın bulunuyor.

İşçi Partisi gölge kabinesinde, Douglas Alexander, Ed Balls, Hilary Benn, Andy Burnham, Liam Byrne, Yvette Cooper, Mary Creagh, John Denham, Angela Eagle, Maria Eagle, Caroline Flint, John Healey, Meg Hillier, Alan Johnson, Tessa Jowell, Sadiq Khan, Ivan Lewis, Ann McKechin ve Jim Murphy yer alıyor.

Bu kişiler arasındaki Alan Johnson, Hilary Benn, Andy Burnham, Douglas Alexander, John Denham ve Liam Byrne, bir önceki İşçi Partisi hükümetinde de kabinede bulunmuştu.

İşçi Partisi'ndeki 49 kişi arasından seçilen 19 kişinin gölge kabinedeki görevlerinin ise gelecek günlerde belli olması bekleniyor.

İngiltere'de iktidarda, Muhafazakar Parti ile Liberal Demokrat Parti'nin kurduğu koalisyon bulunuyor.