BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,66
ALTIN 2.509,92
HABER /  GÜNCEL

İngiltere: Suriye'ye gitmek üzere olan 15 yaşındaki kız çocuğu durduruldu

Londra'nın Heathrow Havaalanı'nda Suriye'ye gitmeyi planlayan 15 yaşındaki bir kız çocuğunun uçağı, İstanbul'a havalanmak üzereyken durduruldu.

Abone ol

İngiltere'nin başkenti Londra'da, İstanbul'a havalanmak üzere olan bir uçak, 'içinde Suriye'ye gitmeyi planlayan 15 yaşında bir kız çocuğu olduğu' ihbarı üzerine pistte durduruldu.

Yetkililer, 6 Aralık'ta yaşanan olayla ilgili, Londra Emniyet Müdürlüğü terörle mücadele ekiplerinin Heathrow Havaalanı'nda hareket halindeki uçağı havalanmasına kısa bir süre kala durdurduklarını aktardı.

Suriye'deki iç savaşa katılmayı planladığı belirtilen 15 yaşındaki İngiliz kızın, ailesinin haberi olmadan para biriktirip İstanbul'a uçak bileti aldığı bildirildi.

BBC muhabir June Kelly, polisin Londra'nın Tower Hamlets bölgesindeki yerel halktan aldığı ihbar üzerine harekete geçtiğini söyledi.

Genç kızın ailesine teslim edildiği belirtildi.

Evening Standard gazetesine konuşan bir yetkili, "Uçak pistte hareket halindeydi fakat uçağın geri dönmesini sağladık. Neden olacağı aksamalara rağmen böyle önemli bir karar aldık. Yine de onun gitmesine engel olduk. Muhtemelen hayatını kurtardık" dedi.

Gazeteye göre, aynı zaman diliminde Suriye'ye gitmek isteyen 15 yaşındaki bir diğer kız çocuğunun uçağı ise polisin müdahalesinden önce havalandı.