BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.423,52
HABER /  DÜNYA

İngiltere polisi Yahudiler için alarmda!

Fransa'daki saldırıların ardından İngiltere'deki Yahudi toplumunun güvenliğinden endişe duyan İngiliz polisi, Yahudilerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki güvenlik önlemlerini arttırma kararı aldı.

Abone ol

Fransa'yı sarsan terör saldırılarının ardından İngiltere'deki Yahudi toplumunun güvenliğinden endişe duyan İngiliz polisi, Yahudilerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerdeki güvenlik önlemlerini artırma kararı aldığını duyurdu.

Londra polis servisinden yardımcı komiser Mark Rowley, yaptığı açıklamada, yakın geçmişte polis memurlarına ve Yahudi toplumuna yönelik terör saldırıları nedeniyle polisin ülke genelinde güvenlik önlemlerini gözden geçirdiğini belirtti.

Rowley, "Terörist eylemlerinin küresel resmi"nin, İngiltere'deki Yahudi toplumuna yönelik risklerden büyük endişe duymalarına yol açtığını kaydederek, "Yahudi toplumuna yönelik, Fransa'da ve diğer yerlerde aşırıcılar tarafından sürdürülen Yahudi aleyhtarı söylemler ve saldırıları görüyoruz. Mevcut güvenlik önlemlerimize ek olarak, kilit bölgelerde sayısı arttırılacak polis devriyeleri de dahil olmak üzere, alacağımız güvenlik önlemleri hakkında Yahudi toplumun temsilcileriyle diyalog içerisindeyiz" diye konuştu.

Mark Rowley, polis memurlarının da korunabilmesi için bu yönde güvenlik önlemlerinin arttırılmasının düşüldüğünü dile getirerek, "Ülke genelindeki emniyet müdürleri, Avrupa ve dünya genelinde gördüğümüz benzer saldırılardan memurlarını korumayı nasıl güçlendireceklerini gözden geçiriyor" dedi.

Yahudiler, Birleşik Krallık'ta yoğun olarak başkent Londra ile Manchester kentinde yaşıyor.